• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Oierul Dan Petrescu, replică dură pentru ministrul Petre Daea

    Ramona Dascălu -

    Replică dură pentru ministrul agriculturii Petre Daea! Oierul argeșean Dan Petrescu se declară stupefiat de declarațiile recente ale ministrului Daea care fac referire la dispariția lânii de pe mărăcini și îl contrazice vehement pe șeful MADR și în alte chestiuni.

    Potrivit crescătorului de oi din Argeș, ministrul Petre Daea nu își face deloc calculele atunci când face o afirmație, în cazul de față susținând că toată lâna din România însumează circa 14 mii de tone, când de fapt cantitatea de lână raportată la numărul de ovine din România depășeste 30 de mii de tone, având în vedere efectivele existente.

    „Ministrul Agriculturii nu își face calculul la ceea ce declară. Declari la Bruxelles că ai 12 milioane de ovine în România și aici vii și spui că s-au colectat 14 mii de tone de lână. Păi cât are oaia, 1 kilogram de lână? Nu mai are oaia 2 kilograme jumătate – 3 kilograme de lână? Nici măcar nu își fac calculele când declară ceva, nici măcar nu se gândesc: mă, câte ovine are România? Păi vii și spui că nu mai există lână pe mărăcini? Păi de la 14 mii de tone, cât au declarat ei că s-au colectat, și până la 36 de mii de tone, cât ar trebui să fie după calculele declarate la Bruxelles, unde este lâna? Unde sunt 20 și ceva de mii de tone de lână, în canale sau unde sunt băgate? Putea să spună că a reușit din 30 și ceva de mii de tone de lână, după numărul de ovine pe care îl avem, să strângă 14 mii de tone. Era cu totul altceva! Nu să vii să faci fală, să spui că nu mai ai lână pe mărăcini și tu vii cu 14 mii de tone colectate? Mai mare rușinea, mai bine tăcea din gură!”.

    Dan Petrescu are și o propunere pentru ministrul Petre Daea, care a declarat că s-au rezolvat ”unele probleme din oierit, că mai are de rezolvat unele și că altele nu se pot rezolva”: „Să spună clar ce probleme s-au rezolvat și motivul pentru care nu se pot rezolva celelalte”.

    Potrivit lui Petrescu, una dintre problemele rămase nerezolvate și în 2019 este cea a berbecilor cu origine pentru care se plătesc subvenții grele: „Referitor la noi, când a declarat că noi vrem să ne expunem, nu domle’, noi am vrut să arătăm întregii țări ce au făcut cu berbecii și am mers la minister ca să vadă el diferența între un berbec cu origine și unul fără origine, de-asta ne-am dus acolo ca să vadă și țara, și ministrul, să vadă toți că avem dreptate, nu să ne afirmăm la televizor că nu vrem asta noi, nu ne ducem de dragul televiziunilor. Numai necazurile și greutățile pe care le întâmpinăm ne-au dus acolo”.

    În final, poate cea mai mare supărare a oierului Dan Petrescu este legată de episodul în care și-a pierdut într-un incendiu tot nutrețul pentru animale: „M-a mai deranjat încă un lucru. Când a spus că l-a ajutat pe fermierul Petrescu, atunci când mi-au ars baloții. Într-adevăr m-a ajutat cu lucerna pe care mi-a trimis-o, am recunoscut și i-am mulțumit, dar apoi a comentat alt lucru cum că au colectat fermierii bani. Păi are el vreo dovadă în privința asta? Pe mine dacă m-au sunat prietenii mei, ciobanii mei de breaslă, hai, Dane, că te ajutăm și noi cu un milion-două, dar nu din partea ministrului, sunt oameni ca mine cei care m-au ajutat”.


    Te-ar mai putea interesa

    Pericle Sălceanu – student bursier și om de bază în ferma de 3.000 de oi a familiei Satul cu cea mai gustoasă brânză. Oile pasc iarbă pe soluri sărăturate și bogate în minerale Preț carne 2024. Cât costă un kilogram de carne de porc cumpărată de la un mic fermier

    Ultimele știri

    O dronă militară a căzut în zona fermei Filipoiu din Insula Mare a Brăilei – primele imagini Au apărut, în piață, primele roșii românești. Prețul lor – dublu față de cel al cărnii Porumbul de talie mică de la STINE a fost desemnat produsul anului în SUA