Creșterea animalelorŞtiri agricole

Subvenția pentru lână. Oierii au primit banii pentru anul 2018

Oierii și-au primit subvenția pentru lână! Crescătorii de ovine beneficiază de un sprijin financiar de 1 leu pe kilogramul de lână comercializată, bani proveniți de la bugetul de stat în baza unui program de ajutor de minimis.

La nivelul judeţului Caraş-Severin, 104 oieri au îndeplinit condiţiile de eligibilitate în cadrul Programului de susţinere a crescătorilor de ovine pentru comercializarea lânii. Liviu Munteanu, coordonatorul programului la nivelul județului Caraș-Severin, a declarat pentru Radio Reşiţa că oierii au încasat, în total, la sfârşitul lunii decembrie 2018, 160.000 de lei, adică aproximativ 1.500 de lei pentru fiecare exploataţie.

Anul acesta, după ce se va da undă verde programului de la Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, specialiştii cărăşeni vor discuta cu fiecare crescător de ovine interesat pentru a-l ajuta la întocmirea documentaţiei necesare pentru obţinerea de fonduri în urma lânii comercializate.

Petre Daea a declarat în prima conferință de presă de la începutul acestui an că la nivel național au fost colectate 14.274 de tone de lână și 8.063 de oieri au primit bani de pe urma comercializării acesteia. Datele arată că media achitată a fost de circa 1.700 de lei pe exploatație.

Programul de susținere a crescătorilor de ovine a fost demarat de MADR în 2018 și oferă oierilor o subvenție de 1 leu pe kilogramul de lână comercializată.


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!