Ştiri agricoleSubvenţii APIA 2019

SUBVENȚII 2019: Fermierii care AU SCĂPAT DE DRUMURILE LA APIA!

Fermierii care au scăpat de drumurile la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA). Autorităţile din trei comune din județul Botoțani au investit într-un sistem informatic prin care sătenii pot depune cererile pentru subvenţii agricole fără să mai stea la cozi şi fără să mai cheltuie bani pe drumuri inutile la oraş.

Hilişeu Horia, Cristineşti şi Văculeşti sunt trei comune din judeţul Botoşani cu un număr foarte mare de agricultori şi crescători de animale. Sătenii beneficiază, în mare parte de subvenţiile primite de la APIA pentru animalele crescute sau suprafeţele de teren cultivate.

Două dintre aceste comunităţi, Hilişeu Horia şi Cristineşti, se află în nordul extrem al judeţului, la o distanţă de cel puţin 60 de kilometri de municipiul reşedinţă de judeţ. Pentru numeroşii fermieri din aceste comune este un adevărat chin depunerea actelor pentru solicitarea subvenţiei. Sunt nevoiţi să piardă numai pe drum cel puţin două ore, iar mai apoi să stea la cozile kilometri de la ghişee.

Tocmai de aceea autorităţile locale au investit într-un sistem informatic de transmisie a datelor prin STS (Serviciul de Telecomunicaţii Speciale). Cu ajutorul acestuia fermierii pot depune subvenţiile la ei în comună, evitând cozile, aglomeraţia şi drumurile.

„Este un adevărat succes. Oamenii stăteau la coadă, cheltuiau pe drumuri. Acum vin direct la Primărie, aici au toate birourile şi serviciile de unde pot scoate acte şi le pot depune imediat“, spune Ioan Butnaru, primarul din Hilişeu Horia.

Proiectul a constat în realizarea unui sistem informatic de transmisie, cu echipamente speciale şi reţele prin care să se poată accesa Serviciul de Telecomunicaţii Speciale chiar din sediul Primăriei.

Investiţia în fiecare din cele trei comune a costat câte 3.000 de lei plus un abonament lunar de 140 de euro pentru această conexiune specială.

„Specialiştii firmei de telecomunicaţii au instalat fibra optică şi echipamentele. Apoi cei de la STS au venit şi ne-au făcut setările echipamentelor pe canalul securizat dorit“, spune primarul din Hilişeu Horia.

Apoi autorităţile locale, după achiziţionarea echipamentelor şi plata abonamentelor au încheiat un protocol cu APIA, prin care un funcţionar vine în fiecare comună şi introduce prin acest sistem informatic toate datele fermierilor.

„Există o parolă specială, fiindcă este vorba despre canale securizate, prin care sunt transmise către APIA informaţii personale pe baza cărora sunt întocmite dosarele pentru subvenţie“, mai spune edilul din Hilişeu Horia.

Vă reamintim că cererea unică în baza cărei se plătesc subvenții de la APIA se aplică o dată pe an, în perioada 1 martie – 15 mai.


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!


3 comentarii

  1. In toata tara taranul este furat cu fonduri europene nerambursabile . TERORISTII II FURA TARAUNLUI 600 DE KG. / Ha Lg. 36/ 1991 , prevede ca taranului sa-i revina 30 la suta din productia obligatorie de 5000 de kg. / ha = 1500 kg./ Ha , in com. Salcia din Teleorman , ca si in altele , unde penalii administreaza mii de ha. , taranii primesc doar 600 de kg. / Ha . D-le DAIA 900 DE KG DE CEREALE / Ha , li se fura taranilor . . In anul 2014 NU AM PRIMIT NIMIC PENTRU CELE 4 HA. , A.P.I.A. Tr. complice la CONDAMNAREA FAMILIEI MELE LA MOARTE PRIN INFOMETARE , m-a trimis in justitie . De 4 ani ma judec in dosarul 2448/87/2017 , acum la Curtea de apel Buc. , urmatorul termen pe data de 08 02 2019. ora 1100. Pentru a supravietuii cu familia , am angajat credit la B.C.R. , timp in care TERORISTII DIN AGRICULTURA PRIMESC SUBVENTII NERAMBURSABILE . Mi-au facut contract de arenda fara ca eu sa fiu proprietar , tot ei l-au si semnat , [ sunt mai multe contracte false }, cu care si-au complectat dosarul cu care au fraudat fondurile europee nerambursabile , prin achizitia de masini si trectoare agricole subventionate ART. 378 di C.P. prevede ca TERORISMUL este infaptuit in situatia in care ai frustrat o persoana su mai multe pe o perioada indelungata de bunuri strict necesare traiului . . ATETIE , IN AGRICULTURA , DATORIA NEACHITATA IN ANUL RESPECTIV , SE PENALIZEAZA CU DUBLAREA SUMEI IN FIECARE AN Sper sa supravietuiesc printre TERORISTII D-LUI DAIA [ da d-le ati constituit grup infractional organizat la nivelul tarii ] , VA ACUZ DE APARTENENTA SI COMPLICITATE . In solidar mi-ati condamnat familia la moarte prin infometare . EX. In sat exista familie cu 12 guri la masa . inmulteste cu 3 mese pe zi CE AU MANCAT IN ANUL 2015 ? daca permiteti sa li se fure 600 de kg. / ha. sau 900 kg. / ha.?

  2. Guvernul ne da 15 euro/ha ,restul banilor vin de la ue.nici pe aia care vin de la ue nu sunteti in stare sa o dati.sa va fie rusine.o tara plina de hoti si mincinosi!!!pana in data de azi nu am primit nici un euro,controlul s-a terminat demult si nu au fost probleme.de ce nu vin banii?

Scrie un comentariu