• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • MINISTERUL AGRICULTURII – ANUNȚ IMPORTANT despre BANII CRESCĂTORILOR DE ANIMALE!

    agrointeligenta.ro -

    Important pentru crescătorii de animale care cer subvenții în Campania 2019! Ministerul Agriculturii avertizează că prin Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură va aplica începând din acest an o serie de sancțiuni fermierilor care nu respectă condițiile pentru subvenția alocată schemei pentru Pachetul 8 – creșterea animalelor de fermă din rase locale în pericol de abandon.

    Agrointeligența – AGROINTEL.RO vă spune ce reguli trebuie să urmați astfel încât să nu pierdeți banii alocați pentru această măsură. Astfel. APIA poate aplica sancţiuni administrative în ceea ce priveşte animalele declarate pentru măsurile de sprijin legate de animale care se calculează pe baza efectivului de animale declarat în cererea unică de plată şi a efectivului de animale determinat, pentru fiecare specie de animal.

    Dacă efectivul de animale declarat în cererea de sprijin depăşeşte efectivul de animale determinat, sprijinul se calculează în baza efectivului de animale determinat.

    a) În cazul în care neconformităţile vizează maximum 3 animale, iar efectivul de animale declarat în cererea unică de plată depăşeşte efectivul de animale determinat, cuantumul sprijinului acordat se reduce cu un procentaj stabilit ca raport dintre de efectivul de animale declarat în cererea de sprijin pentru care s-au constatat neconformităţi şi efectivul de animale determinat pentru respectiva măsură de sprijin, numit în
    continuare „procentaj stabilit”.

    b) În cazul în care neconformităţile se referă la mai mult de 3 animale, cuantumul sprijinului la care are dreptul beneficiarul în cadrul măsurii de sprijin se va reduce cu „procentajul stabilit” dacă acest procentaj nu depăşeşte I 0%.

    c) In cazul în care neconformităţile se referă la mai mult de 3 animale, cuantumul sprijinului la care are dreptul beneficiarul în cadrul măsurii de sprijin se va reduce cu de două ori „procentajul stabilit” dacă acest procentaj este mai mare de I 0%, dar maximum 20%.

    d) Dacă „procentajul stabilit” depăşeşte 20% nu se acordă sprijin pentru respectiva măsură de sprijin pentru anul în cauză.

    e) Dacă „procentajul stabilit” depăşeşte 50% nu se acordă sprijin pentru respectiva măsură de sprijin pentru anul în cauză. Mai mult, beneficiarul este supus unei sancţiuni suplimentare în cuantum egal cu cel care corespunde diferenţei dintre numărul animalelor declarate şi numărul animalelor determinate.

    Reamintim că Măsura 10 – agromediu și climă, Pachetul 8 este cu aplicabilitate la nivel național și prevede subvenții de  87  euro/UVM/an pentru Ovine,  40 euro/UVM/an pentru Caprine, 200 euro/UVM/an  pentru taurine și bubaline, 200 euro/UVM/an pentru Ecvidee  și 176 euro/UVM/an pentru Porcine.

    Beneficiarii trebuie să asigure o densitate a șeptelului de cel puțin 0,3 UVM/ha (încărcătura se calculează la întregul efectiv de animale din fermă și se raportează la suprafețele de pajişti permanente) și să dețină femele de reproducție de rasă pură locală în pericol de abandon din speciile prevăzute în Program, înscrise în registrul genealogic al rasei – secțiunea principală.

    Iată care sunt rasele în pericol de abandon pentru care se pot cere banii

    Ovine – 87 euro/UVM/an Ţigaie cu cap negru de TeleormanRaţca (Valahă cu coarne în tirbuşon)

    Karakul de Botoşani

    Merinos Transilvănean

    Merinos de Cluj

    Merinos de Palas

    Țigaie – varietatea ruginie

    Caprine – 40 euro/UVM/an  CarpatinaAlba de Banat
    Taurine – 200 euro/UVM/an   Sura de Stepă
    Bubaline – 200 euro/UVM/an   Bivolul românesc
    Ecvidee – 200 euro/UVM/an Furioso North StarHuţul

    Gidran

    Semigreul românesc

    Shagya Arabă

    Nonius

    Lipiţan

    Porcine – 176 euro/UVM/an BaznaMangalița


    Te-ar mai putea interesa

    Crescătorii de vaci și-au construit propria fabrică de lapte cu ajutorul fondurilor europene Una dintre cele mai cunoscute fabrici de lapte din România este scoasă la vânzare! Subvenții APIA la ovine/caprine, reguli finale: Berbecii cu origine și adeverința de la asociații – eliminate!

    Ultimele știri

    Anunț APIA pentru toți fermierii care vor să încaseze subvenții pe hectar și animale UE va extinde lista pentru care se pot impune restricții la importurile din Ucraina Fermier amendat după ce și-a fertilizat terenurile cu gunoi de grajd și a creat ”disconfort olfactiv”