Creșterea animalelorŞtiri agricole

CAZ CUTREMURĂTOR: TURMĂ DE OI LĂSATĂ SĂ MOARĂ DE FOAME!

VEZI GALERIA | 3 POZE

Imagini tulburătoare care au iscat revolta crescătorilor de ovine. Un fermier din județul Sălaj a postat pe Facebook mai multe imagini cu oi aflate într-o stare grave, lăsate, se pare, să moară de foame.

Fotografii au fost postate pe Grupul Oierilor de pe Facebook și, conform postării, au fost surprinse în judel Sălaj, în localitatea Ciocmani. ”Alooo România!!! Animale chinuite, moarte de foame și decedade pe marginea drumului! Mieii îi mor cu grămada! Pe proprietar nu îl interesează starea lor și le lasă sa moară de foame. Doar subvenția îl interesează! Distribuiți, oameni buni!„, este apelul care însoțește imaginile postate de Andrei Petrean.

Imaginile tulburătoare au stârnit imediat reacții din partea crescătorilor de animale, revoltați de starea gravă în care se găsesc respectivele ovine. ”Rușine, ar trebui confiscate toate animalele și propietarul amendat”, ”Autoritățile se fac că nu văd, nu iau nici o măsură” sau ”Toată țara îi plină de ciobani de carton pentru subvenții. Baiul îi ca cei ce stiu oieritul se lasă că nu pot trăi de găinari” sunt câteva dintre comentariile postate, în valuri, de oierii care au văzut și s-au revoltat de situația turmei din Sălaj.

Cel care a postat imaginile a explicat că autoritățile au fost anunțate cu privire la situația în care se află oile, dar nimeni nu a intervenit până acum să le salveze.

11 comentarii

  1. Asta pentru ca ii lăsați sa se declare crescători de animale fără sa le trasări limite. Cum poate cineva cu 15 ha de teren sa crească 6-700de oi? Fără sa facă dovada unui adăpost și a unui contract de achiziție furaje pentru a putea scoate animalele din iarna? Mie deja mi-au păscut rapița și grâul. Se duc noaptea și pasc pe culturile oamenilor fără nicio problema. Trebuie schimbata legea cât mai urgent înainte sa se ajungă la crime în câmp.

  2. Nu ma mir! Si la noi e un asa zis cioban care a lăsat la pascut zăpada o turmă de oi și vaci ,pentru ca doar subvenția conteaza si autoritatile dorm. Anul trecut i-au murit de foame peste 10 vaci ,dar le-a luat moarte si le-a valorificat în piața ca nu intreaba nimeni daca au fost sacrificate pt consum sau au murit singure de foame.Protectia animalelor doarme!

  3. Confiscați oile și să le ia vine poate să le țină în condiții bune! E inuman ce se întâmplă și n-am mai auzit așa ceva! Amenzi la greu, să-i usture!!!

  4. Gunoiul și-o luat oi doar pt suventii ar trebui spunzurati ăștia noi nu putem creste oi din cauza ăstora care au crezut că oile se țin cu omăt undei primaru la pușcărie si el ăștia sint buni nu noi care știm ce înseamnă ciobani adevărată luavar dracu de gunoaie care va bateți așa joc de bietele oi

  5. Totul este in haos:_animale , agriculrura, economia, drumuri, scoli, educatie, relatii sociale, boli, stres,ura, barfe, calomnii.saracie , dezechilibru social.Cine este responsabil?Noi avem van si lucerna vrac de vanzare .

  6. Ba oameni buni , ciobanii din zona luati ba oile nenorocitului si lui dati o bataie sora cu moartea javra dementa ce mananca animalele alea ca de adapost nu poate fi voba . sa nu fie amendat luati animalele si bataie asa ca ultima animalul dracu

  7. Intotdeauna omul cinstit nu a putut trăi de dracii, hoți și escroci care sau bagat mereu în față la furat și la escrocherii Rușine , RUȘINE nației române cu asemenea specimene de oameni.

Scrie un comentariu


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!