Creșterea animalelorŞtiri agricole

CAZ CUTREMURĂTOR: TURMĂ DE OI LĂSATĂ SĂ MOARĂ DE FOAME!

VEZI GALERIA | 3 POZE

Imagini tulburătoare care au iscat revolta crescătorilor de ovine. Un fermier din județul Sălaj a postat pe Facebook mai multe imagini cu oi aflate într-o stare grave, lăsate, se pare, să moară de foame.

Fotografii au fost postate pe Grupul Oierilor de pe Facebook și, conform postării, au fost surprinse în judel Sălaj, în localitatea Ciocmani. ”Alooo România!!! Animale chinuite, moarte de foame și decedade pe marginea drumului! Mieii îi mor cu grămada! Pe proprietar nu îl interesează starea lor și le lasă sa moară de foame. Doar subvenția îl interesează! Distribuiți, oameni buni!„, este apelul care însoțește imaginile postate de Andrei Petrean.

Imaginile tulburătoare au stârnit imediat reacții din partea crescătorilor de animale, revoltați de starea gravă în care se găsesc respectivele ovine. ”Rușine, ar trebui confiscate toate animalele și propietarul amendat”, ”Autoritățile se fac că nu văd, nu iau nici o măsură” sau ”Toată țara îi plină de ciobani de carton pentru subvenții. Baiul îi ca cei ce stiu oieritul se lasă că nu pot trăi de găinari” sunt câteva dintre comentariile postate, în valuri, de oierii care au văzut și s-au revoltat de situația turmei din Sălaj.

Cel care a postat imaginile a explicat că autoritățile au fost anunțate cu privire la situația în care se află oile, dar nimeni nu a intervenit până acum să le salveze.


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!