Ştiri agricoleSubvenţii APIA 2019

APIA pregătește plățile pentru fermierii la control prin teledetecție

Calendar plati APIA 2018

Fermierii care nu şi-au primit încă subvenţiile de la Agenţia de Plăţi şi Intervenţii pentru Agricultură (APIA) mai au câteva zile de aşteptat. Este vorba de agricultori incluşi în eşantionul de control prin teledetecţie, care abia după finalizarea tuturor documentelor intră în plată.

Agenţia de Plăţi şi Intervenţii pentru Agricultură a început plata subvenţiilor pentru fermieri din 16 octombrie 2018, însă unii agricultori n-au primit nici acum vreun leu. Este vorba de eşantionul de control pentru campania 2018. Dintre agricultorii verificaţi o mare parte au fost prezenti deja la centrele APIA, pentru unele clarificări ca urmare a unor neconformităţi descoperite în timpul controalelor. Aceştia vor mai avea de aşteptat doar câteva zile până vor primi subvenţiile multe aşteptate, potrivit informațiilor APIA Buzău.

Reamintim că APIA alege în fiecare an un eşantion de suprafaţă şi fermieri pentru a fi verificat: fie prin control la faţa locului, fie prin teledetecţie. În mod normal, suprafeţele declarate în acte trebuie să coincidă cu ceea ce se găseşte la faţa locului prin teledecţie, însă pe teren, lucrurile nu stau întotdeuana aşa, fiind constate unele erori de amplasare a suprafetelor.

Sursa: www.adevarul.ro


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!