Ştiri agricoleSubvenţii APIA 2019

APIA pregătește plățile pentru fermierii la control prin teledetecție

Calendar plati APIA 2018

Fermierii care nu şi-au primit încă subvenţiile de la Agenţia de Plăţi şi Intervenţii pentru Agricultură (APIA) mai au câteva zile de aşteptat. Este vorba de agricultori incluşi în eşantionul de control prin teledetecţie, care abia după finalizarea tuturor documentelor intră în plată.

Agenţia de Plăţi şi Intervenţii pentru Agricultură a început plata subvenţiilor pentru fermieri din 16 octombrie 2018, însă unii agricultori n-au primit nici acum vreun leu. Este vorba de eşantionul de control pentru campania 2018. Dintre agricultorii verificaţi o mare parte au fost prezenti deja la centrele APIA, pentru unele clarificări ca urmare a unor neconformităţi descoperite în timpul controalelor. Aceştia vor mai avea de aşteptat doar câteva zile până vor primi subvenţiile multe aşteptate, potrivit informațiilor APIA Buzău.

Reamintim că APIA alege în fiecare an un eşantion de suprafaţă şi fermieri pentru a fi verificat: fie prin control la faţa locului, fie prin teledetecţie. În mod normal, suprafeţele declarate în acte trebuie să coincidă cu ceea ce se găseşte la faţa locului prin teledecţie, însă pe teren, lucrurile nu stau întotdeuana aşa, fiind constate unele erori de amplasare a suprafetelor.

Sursa: www.adevarul.ro


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!


14 comentarii

  1. Ela nu. Unii trebuie să primească ok dupa o doua teledetecție in caz ca au fost probleme și s au făcut mod8ficari pe parcele in noiembrie cand am fost chemați la APIA. Cei care nu au avut probleme am inteles ca au inceput sa primească. Cei cu probleme la prima teledetecție nu stiu. Cei de la Agrointeligența nu stiu sa întrebe clar la APIA., cred ca sunt pe blat cu ei.

  2. Alcolistule sa te duci in iad. Tu nu a ai habar cat ne curatăm noi terenurile sa arate ca in palma in fiecare primavara, vara și toamna, idiotule și pramatie de om ce esti ca vad ca tot postezi și îți bați joc de țăranul român. _!_

  3. Subventiile sunt ajutoare sociale bani care incurajeaza nemunca si bani care nu ajung in agricultura . Acordarea de aubventii la oameni fara pregatire in domeniu, lipsa conditiilor clare si lipsa totala de control pe teren au dus ca tot felul de parloage sa primeasca subventii. Subventiile trebuiesc transformate in imputuri acordati celor cu studii in domeniu celor care fac agricultura dupa tehnologii care inmagazineaza peoceseaza valorifica in regim propriu.

    1. dute dracului ALCOLISTUL habar nu ai de agricultura scrii numai prostii .Azi au intrat pamint SCZanimale si am avut control clasic.

    2. Nene,eu nu am studii de specialitate dar incerc sa fac fata tendintelor si ma documentez cat mai mult.tu vi si imi spui ca nu trebuie sa iau subventie.dumneata stii ce inseamna agricultura fara subventie?mai ales cand nu ai toate utilajele?eu cheltui cca 2600 lei/hectar de porumb cultivat in fiecare an.daca agricultura ar fi subventionata cum trebuie si evident tinuti din scurt cei ce iau subventie nu ai mai gasi malai dib ungaria,mere din polonia,ficat de pui din brazilia,usturoi din china sau rosii din turcia si spania.ai manca din productiea autohtona.dar nah…tu esti geniu in economie si agronomie si te miri de ce usturoiul romanesc e 10-12 ron/kg si ala din china e 6.5 ron/kg

  4. Ideea este sa ne falimenteze pe toti micii fermieri si sa ramana numai spuma tarii(smecherii care au 10 de mii de hectare, parlamentarii in principal) nu se muktumesc cu sute de mii sau chiar sute de milioane de euro in conturi….le trebuie si pamanturile noastre…..este pacat sa nu aiba comasare 100%! Oare nu s.au saturat sa iese cu declaratii de genul asta “in cateva zile platim toti fermierii” ….ne aburesc pana la sf lunii asteia…ne vor minti la fel si luna viitoare si tot asa pana ne trezim cu cine stie ce greseli prin dosara fara ca cineva sa ne informeze in acest sens si sa ramanem cu _|_ in brate. Daca era aceasta situatie in oricare alta tara europeana, ministrul si toti cei raspunzatori de subventii, erau demult in tomberoane…..dar la noi….nimeni nu face nimic…..ca urmare NE MERITAM SOARTA!

  5. NU APIA CENTRAL ALEGE ALEATORIU , ȘI APIA JUDEȚEANĂ TRIMIT DOSARELE . DACĂ CUMVA AI AVUT O P POLEMICĂ CU CINEVA DIN CADRUL APIA ȘI NU AI STAT PE BRÂNCI SAU NU AI …………….ATUNCI PICI PE CONTROALE ANI LA RÂND CHIAR DACĂ NU AI MODIFICAT NIMIC ȘI AI ȘI SCHIȚE CADASTRALE FĂCUTE SPECIAL , CA SĂ LE EI DIN SARCINA CELOR DE LA -LPIS- . AM AVUT CONTROL ÎN 2015 . ȘI NU AM IEȘIT BINE DIN CAUZA LOR . A CONTROLULUI ȘI SUPRA CONTROLULUI. CU UN AN MAI DEVREME A FOST O SUPRA PUNERE PE O PARCELĂ DE A MEA. 2 FERMIERI ERAU SUPRAPUȘI . LE-AM ARĂTAT PE HARTĂ UNDE ÎȘI AVEAU PARCELELE LOR . FUNCȚIONARUL APIA A DAT TELEFON LA CEI DE LA -LPIS- CARE AU CONFIRMAT CĂ PARC. MEA ERA F. BINE POZIȚIONATĂ . CEI CARE AU EFECTUAT CONTROALELE M-IA DUS PARCELA LA CIRCA 400 METRII . IAR CELELALTE PARCELE CARE AM AVUT CADASTRU LA FEL AU FĂCUT . AU SCOS DIN DOSARE CADASTRELE. AFIRMÂND CĂ ÎNCĂ DIN 2007 LE-AM POZIȚIONAT GREȘIT. NORMAL CĂ AM FOST SANCȚIONAT CU SANCȚIUNI MULTI ANUALE ȘI PE 2015 AM FOST EXCLUS DE LA SUBVENȚIE . OARE ÎN 8 ANI NU M-AM SUPRAPUS PE ALTĂ PARCELĂ A UNUI FERMIER ? DECÂT ÎN 2017 NU AM AVUT CONTROL DEOARECE SA DAT UN ORDIN : CĂ CEI CARE AM AVUT CONTROALE , SĂ NU MAI FIM PE CONTROL . DECI AȘA SE FACE ALEATORIU CONTROLUL . NU TREBUIE SĂ STĂM DREPȚI ÎN FAȚA LOR ȘI PE BURTĂ . RUȘINE .

Scrie un comentariu