• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • APIA OFICIAL: LISTA COMPLETĂ A SUBVENȚIILOR PE 2019!

    agrointeligenta.ro -

    Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) anunță oficial fermierii! Agenția care se ocupă cu plata subvențiilor a publicat pe site-ul propriu lista completă a schemelor pe care agricultorii și crescătorii de animale le pot cere în Campania 2019 care debutează pe 1 martie și se încheie la 15 mai.

    Agrointeligența-AGROINTEL.RO vă spune în premieră ce scheme puteți cere în acest an la APIA, fie că depuneți pentru prima dată cererea unică de plată sau aveți experiența anilor trecuți:

    1. Schema de plată unică pe suprafaţă (SAPS);
    2. Plata redistributivă
    3. Plata pentru practici agricole benefice pentru
    climă şi mediu;
    4. Plata pentru tinerii fermieri;
    5. Plata pentru micii fermieri;
    6. Ajutoare naţionale tranzitorii (ANT):
    ANT 1 – culturi în teren arabil;
    ANT 2 – in pentru fibră;
    ANT 3 – cânepă pentru fibră;
    ANT 4 – tutun;
    ANT 5 – hamei;
    ANT 6 – sfeclă de zahăr;
    ANTZ 7 – bovine-lapte;
    ANTZ 8 – bovine-carne;
    ANTZ 9 – ovine/caprine.

    7. Sprijinul cuplat pentru:
    7.1. Soia;
    7.2. Lucernă
    7.3. Mazăre boabe pentru industrializare;
    7.4. Fasole boabe pentru industrializare;
    7.5. Cânepă pentru ulei şi fibră;
    7.6. Orez;
    7.7. Sămânţă de cartof;
    7.8. Hamei;
    7.9. Sfeclă de zahăr;
    7.10. Tomate pentru industrializare cultivate în câmp;
    7.11. Castraveţi pentru industrializare cultivaţi în câmp;
    7.12. Legume cultivate în sere;
    7.13. Legume cultivate în solarii;
    7.14.Prune destinate industrializării
    7.15. Mere destinate industrializării
    7.16. Cireşe şi vişine destinate industrializării
    7.17. Caise şi zarzăre destinate industrializării
    7.18. Cartofi timpurii, semitimpurii şi de vară;
    7.19. Ovine;
    7.20. Caprine;
    7.21. Taurine din rase de carne şi metişii acestora;
    7.22. Vaci de lapte;
    7.23. Bivoliţe de lapte;
    7.24. Viermi de mătase.

    Reamintim că ministrul agriculturii, Petre Daea, a anunțat recent că o nouă campanie pentru depunerea cererii unice va începe la data de 1 martie 2019.

    În Campania 2019, completarea declaraţiei de suprafaţă se realizează tot electronic, folosind aplicaţia IPA-Online la adresa: http://lpis.apia.org.ro/.

    Finalizarea şi închiderea cererii unice de plată în IPA-Online se face în prezenţa funcţionarului APIA responsabil cu primirea cererii unice de plată, după verificarea acesteia şi a mesajelor din controlul parcelelor digitizate şi corectarea eventualelor probleme semnalate de către sistemul informatic.

    Același principiu se aplică și pentru fermierii, crescători de animale, care vor completa Cererea unică de plată – declarație sector zootehnic, împreună cu funcționarul APIA, în aplicația dedicată sectorului zootehnic. Fermierii vor depune la APIA o singură Cerere Unică de Plată, chiar dacă aceştia deţin suprafeţe de teren în diferite localităţi sau judeţe!

    Cererile se depun la Centrele județene APIA în cazul fermierilor care solicită o suprafaţă mai mare de 50 hectare teren agricol şi la centrele locale în cazul fermierilor care solicită o suprafaţă mai mică sau egală cu 50 hectare teren agricol.

    Pentru a beneficia de sprijinul aferent schemelor de plată/ajutoarelor naţionale fermierii trebuie să depună anual, la APIA, Cererea Unică de Plată şi să îndeplinească condiţiile de eligibilitate conform legislaţiei comunitare şi naţionale în vigoare. În cazul Măsurilor 10 şi 11, fermierii trebuie să respecte şi cerinţele specifice pachetelor solicitate la plată şi cerinţele de bază conform Programului Naţional de Dezvoltare Rurală 2014-2020. Informații privind zonele eligibile pentru Măsura 10, Măsura 11 și Măsura 13 se regăsesc în PNDR 2014-2020, pe site-ul APIA, http://www.apia.org.ro/ro/materiale-de-informare și la Centrele județene/locale APIA.

    Precizăm că sunt eligibile la plată exploataţiile cu suprafaţa de cel puţin 1 (un) hectar, formate din parcele agricole cu suprafaţa de cel puţin 0,3 hectare. În cazul viilor, livezilor, culturilor de hamei, pepinierelor pomicole, pepinierelor viticole sau al arbuştilor fructiferi, suprafaţa minimă a parcelei trebuie să fie de cel puţin 0,1 hectare și/sau, după caz, să dețină un număr minim de animale. Pentru legumele cultivate în sere și solarii, suprafața minimă a exploatației trebuie să fie de de 0,3 ha, iar suprafața minimă a parcelelor de 0,03 ha, conform art.8 alin.(1) lit.c) din OUG nr.3/2015 cu modificările şi completările ulterioare.

    Pentru a beneficia de subvenţii, solicitanţii (indiferent că sunt persoane fizice sau juridice) trebuie să prezinte adeverinţa eliberată de către unităţile administrativ-teritoriale, conform înscrierilor din registrul agricol.

    Termenul limită pentru depunerea cererii unice din acest an este 15 mai 2019.


    Te-ar mai putea interesa

    Vremea de schimbă radical. Șefa ANM anunță ploi și temperaturi cu minus ANM a emis o alertă meteo de vijelii și averse torențiale în 18 județe până joi dimineață Vremea de Florii, 1 Mai și Paște 2024. Meteorologii au anunțat prognoza meteo de sărbători

    Ultimele știri

    Fonduri europene pentru achiziția de utilaje – AFIR a publicat a doua versiune a Ghidului Polonia: Fermierii – subvenție de 250 euro/ha pentru grâul vândut până pe 10 martie Fermele și cooperativele pot accesa un nou ajutor pentru gunoiul de grajd