IMPORTANTŞtiri agricole

Ei sunt câștigătorii Trofeelor ”Porumbul de Aur” cu recolta din 2018

Daniel Nica, administratorul fermei Bliss din Călărași, și Mihai Solomei din cadrul Agricost Insula Mare a Brăilei sunt cei doi câștigători ai Trofeelor ”Porumbul de Aur”, ediția a IV-a.

Premiile au fost acordate în cadrul Congresului ”Fermieri pentru Fermieri” organizat de Asociația Producătorilor de Porumb din România. Evenimentul a avut loc astăzi, miercuri, 30 ianuarie, la București, și a reunit cei mai importanți cultivatori de porumb din România, dar și reprezentanți de top ai companiilor de agribusiness, oficiali de la Bruxelles, dar și autorități și decidenți politici.

Trofeele au fost acordate, la fel ca și în anii trecuți, pentru cele două tipuri de culturi de porumb – cultura irigată și cea neirigată. La categoria prășitoarei care a primit apă, Mihai Solomei și-a adjudecat primul loc cu o producție de 22.609 kilograme la hectar la umiditate de 15%. La porumbul neirigat, performanța călărășeanului Daniel Nica a fost de 13.927 kilograme la hectar.

De precizat că Agricost duce în IMB pentru a doua oară trofelul ”Porumbul de Aur” la categoria irigat. În urmă cu doi ani, echipa din Insulă a câștigat trofeul cu o performanță de peste 20 de tone la hectar la recoltare și peste 19 tone la umiditatea standard.

Trofeele au fost oferite în cadrul Congresului APPR ”Fermieri pentru Fermieri”, iar în competiție s-au putut înscrie cu parcele membri ai APPR care au folosit, fiecare, propria tehnologie de fermă.

Câștigătorii de anul trecut ai concursului ”Porumbul de Aur” au fost, la neirigat, constănțeanul Aedin Celzin, administratorul fermei Micul Agricultor, și, la irigat, Pedro Sa din partea Nutre Farming (parte a Nutre Group) din Făcăeni, Ialomița.


Pe Instagram-ul Agrointeligența găsiți imaginile momentului din agricultură!

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Agrointeligența pentru telefoane Android și iPhone!


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!