Creșterea animalelorŞtiri agricole

Dați afară din ședință! Dan Petrescu și Ghiță Ciobanul, interziși la discuțiile de la ANZ

SCANDALOS! Oierii curajoși, interziși la ședința care se desfășoară astăzi, joi – 31 ianuarie, la sediul Agențiai Naționale pentru Zootehnie. Dan Petrescu și Gheorghe Dănulețiu, cunoscutul Ghiță Ciobanul, ne-au sesizat cu privire la faptul că au fost dați afară ședința cu oierii care se ține la București și care are ca temă principală cărțile de rasă.

“Suntem aici la ANZ că astăzi au o ședință despre cartea de rasă. Am cerut aprobarea ministrului să asistăm la această ședință pentru că se discuta și despre probleme de ferme de elită și domnul ministriu a spus să venim fără nicio problemă. Și am venit aici și ne-a dat afară, doamna directoare de la ANZ ne-a dat afară și ne-a zis că nu avem ce căuta acolo. Întâi ne-au spus să scoatem telefoanele că să nu cumva să înregistrăm și apoi ne-au dat și pe noi afară. Cei care mai erau prezenți acolo, din rândul celor cu cărți de rasă – Polifronie (Iancu Polifronie – n.r.), Nechifor (Ionică Nechifor- n.r.), Andreșoi (Dumitru Andreșoi – n.r.) au spus că dacă nu ieșim noi, pleacă ei”, a declarat oierul argeșean Dan Petrescu pentru Agrointeligența – AGROINTEL.RO. 

Oierul Dan Petrescu mai spune că este strigător la cer ceea ce se întâmplă și că se pune ceva la cale: “Băieții deștepți vor să își aranjeaze problemele cu ușile închise. Ei pun la cale acum să vadă ce fac cu berbecii anul ăsta și ce strategie au pentru asta. Nu se poate așa ceva, în țara asta să se discute cu ușile închise…La ședință se vorbește despre programul cărții de rasă și sunt prezenți cei cu cărțile de rasă. Le-am spus că vrem doar să asistăm pentru că ne interesează și pe noi de ferme de elită. Numai ei trebuie să știe ce se face în țara asta? Am ajuns să ne scoată afară, în ce țară trăim? Și am venit și cu delegație de la PRO AGRO (Federația Națională PRO AGRO – n.r.) și cu acordul ministrului”.

Aflând de cele întâmplate, Agrointeligența – AGROINTEL.RO a luat legătura cu directorul general al ANZ, Iacob Lelior, care s-a arătat deschis pentru a rezolva conflictul dintre fermieri și a ieșit personal afară din sală pentru a-i invita din nou înăuntru pe Dan Petrescu și pe Ghiță Ciobanul. Din păcate, demersul pentru împăcarea oierilor nu a avut succes. Nici de data aceasta cei doi ciobani nu au rezistat prea mult înăuntru pentru că au fost din nou dați afară.

“A venit domnul Lelior și ne-a băgat înăuntru, dar nu am apucat să stăm 5 minute pentru că Nechifor, Cioranu (Nicolae Cioranu – n.r.) și Polifronie s-au ridicat în picioare și au spus că ei nu pot să discute dacă noi ne uităm la ei. Le-am spus din nou că avem acordul ministrului, dar degeaba. E ceva la mijloc că altfel nu avea de ce să îi încurce prezența noastră ca simpli vizitatori”.

În mod suprinzător, atunci când alți oieri din sală au auzit din nou că cei doi au acordul ministrului Petre Daea pentru a participa la ședință, unii au sărit ca arși și avut intervenții lipsite de respect la adresa șefului MADR, potrivit lui Dan Petrescu.

“Nechifor s-a ridicat în picioare și a spus: Cine e ministrul? Cine e ministrul aici? Eu sunt mai mare ca ministrul. Și tot el împreună cu Polifronie și Cioranu au spus că dacă noi nu ieșim din sală ei predau registrele de rasă, să se spele ministrul cu ele pe cap”, susține Dan Petrescu.

De asemenea, acesta mai spune că și doamna directoare de la ANZ, ”doamna Mîndruța” (Mîndruța Mitru, șef serviciu în cadrul ANZ – n.r.) , a vorbit urât la adresa ministrului Agriculturii: “Doamna directoare de la ANZ a spus că domnul ministru nu are caracter și că dacă și-a dat acordul ca noi să venim la această ședință trebuia să vină și ministrul cu noi”.

La acest moment, ședința de la ANZ este în plină desfășurare. În timp ce înăuntru se iau deciziile cruciale privind soarta oieritului românesc, a condițiilor pentru subvențiile pe ovină, cei doi oieri curajoși – Dan Petrescu și Ghiță Ciobanul rămân interziși la discuții, însă ne-au declarat că nu vor renunța la demersurile lor de a demasca abuzurile și jocurile ”băieților deștepți din oierit”.

Vom reveni cu noutăți!


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!


10 comentarii

  1. Lupta pt o cauza pierdută ( si uni si alți ) . Oieritul nu mai este profitabil la nivel mondial si ei vor sa facă din …….”rahat bici “ . Cunosc parte din persoanele in cauza ( din ambele tabere ) si constat ca nu prea au nimic de spus in meseria asta , dar se încăpățânează sa își atribuie merite . …….. VAI DE CAPUL LOR !!!

  2. Inca odata avem dovada ca orice ministru ar veni la conducerea MADR nu are influenta asupra structurii acestui minister plin de nepoti , amante , fii , fiice , verisori si alte neamuri mai apropiate sau indepartate . Nimeni nu a acces la un post in acest minister pe baza de examen sau competente . Achim Irimescu striga la ei si cand ieseau din birou se prapadeau de ras pe holurile ministerului . Acolo este stat in stat si singura solutie este o curatire 100% .

    1. Tu Pavel, stii? la tine la asa zisa fermă , oi moarte, mizerie de nu am indraznit să mai inaintez . Am poze , vrei sa-ti trimit?

  3. Nu masuri imediate ci ultra urgente, cum e posibil așa ceva e dea dreptul revoltător. Trebuie destituiți de urgență și scoși în șuturi nesimțiți dracului.Cam peste tot așa se întâmplă nu trebuie să știe numai smecheri și hoți ce se întâmplă și cim merg treburile în țara asta.RUȘINE SĂ VĂ FIE. !

  4. Atitudinea persoanelor dintr-o instituţie publica subordonată Ministerului Agriculturii este de-a dreptul revoltătoare şi dezonorantă! Dacă se discută nişte probleme majore într-un domeniu era normal să se accepte toate părţile la dialog! Domnul ministru al agriculturii trebuie să ia nişte măsuri imediate!

Scrie un comentariu