Ştiri agricole

FORȚA FERMIERILOR – Marți, 5 februarie 2019

FORTA FERMIERILOR – 5 februarie 2019

FORȚA FERMIERILOR – NOUL SEZON!Intrați ÎN DIRECT cu noi la telefon 0744.311.359! Lăsați-ne un comentariu!Discutăm LIVE despre problemele fermierilor!

Publicată de Agrointeligenta pe Marţi, 5 februarie 2019

5 comentarii

  1. Este perfect adevărat acuma când totul este băgat în baza de date și informații doar din comoditate și lipsă derespect față de munca pe care o prestează nu mai au chef să verifice anual ..mereu când ceva nu le convine invoca ….păi așa cereUE

  2. Părinții mei au in continuare 3 bovine la 79 de ani (tata),dar in 2013 întâmplarea face să nu cererem subvenția pe cap de animal, ceea ce a dus la imposibilitatea de a mai solicita subventie din 2013 până în prezent. Domnilor care faceti aceste legi ,va întreb pe dumneavoastră dacă vi se pare normal ca cei ce au aceste bovine sa nu beneficieze de subvenția ce li se cuvine pentru creșterea acestor animale . De ce nu se verifica la medicul veterinar numărul efectivelor de animale din exploatatie anual ? În fiecare an din 2014 până în prezent cand face cererea pentru suprafața am vrut să cerem subvenția si pe cap de animal,dar de fiecare dată ni s-a relatat căci anul de referință este 2013. Persoanele care nu au animale iau subvenție si cei care le cresc si le îngrijesc nu beneficiază de acest ajutor ? Efectivul de animale în 2013 era de 5 capete si de atunci până în prezent nu îmi aduc aminte să fi fost sub 3 capete de bovine + o cabalina. Cea ce se poate verifica in exploatatie.

  3. Buna seara ,as avea de comentat multe aspecte referitoare la problemele noastre ale fermierilor mici si mijlocii.un aspect foarte dureros este problema cu bancile si lasingurile .Nu avem nici o protectie ,legiuitorul protejeaza bancile nu pe noi .Daca ai avut seceta sau alte calamitati dovedite cu acte in regula si nu ai putut sa-ti platesi bancile ,leasingurile sau furnizori de inputuri esti trimis in crb si la biroul de credit ,ca toti ceilalti care îsi cumpara o masina ,o casa sau un frigider sau o masina de spalat .Nimeni nu te analizeaza sau macar sa se prefaca ca te asculta ,da cu tine de pamînt si ai termenat cu afacerea .A doua problema este cu acesti inspectori de la controlul APIA, nu stiu cum se intimpla ca de 2 ori am fost la control si tot de atîtea ori nu am fost avizat si nici procesele verbale nu leam semnat ,dar în schimb mi-au taiat miliarde .Si ar mai fi multe dar traiesc sentimentul ca ne aflam în zona burgheziei -mosieresti de la 1900 ,cum au putina putere în stiulou sau pix tre o fac pe zmei .

  4. Nu sunt de acord sa primeasca subventi fermieri care au fost inregistrati in 2013….
    Multi nu mai animalele ..dar tin exploatatia activa ..avind ceva inregistrat la medicul zonal!
    De aici s-au micsorat sumele ..celor care muncim cinstit si pe fiecare an ..cautam sa marim efectivul -!
    Ne ramine un gust amar de vreme ce ..si anul acesta mergem pe aceias ..politica de atribuire a subvenției!

Scrie un comentariu


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!