Ştiri agricoleViaţa la ţară

INUNDAȚII CATASTROFALE: 500.000 DE VACI AU MURIT LUATE DE APE!

VEZI GALERIA | 7 POZE

Imagini groaznice, surprinse în Australia! Aproape jumătate de milion de bovine au murit din cauza inundațiilor care au devastat țara, în ultima săptămână.

După o perioadă de secetă de șapte ani de zile, Australia a fost lovită de precipitații abundente astfel că doar în câteva zile a plouat cât pentru trei ani.

Dintr-un total de 25 de milioane de capete de bovine, cât avea Australia înaintea inundațiilor, aproape jumătate de milion de vaci au pierit în apele învolburate.

Bovinele care s-au salvat din calea apelor și s-au refugiat în zone mai înalte au murit din cauza lipsei de hrană. Aviaţia australiană a refuzat să livreze furajele necesare animalelor din cauza riscurilor la care s-ar fi expus aeronavele care ar fi fost trimise în zonele sinistrate.

De asemenea, peste 20 de milioane de hectare de teren agricol din Australia au fost afectate de inundații, iar sute de fermieri au înregistrat pierderi imense. Anterior inundațiilor, ţara a fost devastată de incendii de vegetaţie, care au transformat în scrum suprafeţe întinse de teren.

 

Pe Instagram-ul Agrointeligența găsiți imaginile momentului din agricultură!

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Agrointeligența pentru telefoane Android și iPhone!


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!