• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • agrointel.ro
 • Ştiri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Agribusiness
 • Anunțuri
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • Schimbări la APIA: Subvenții plătite fermierilor pe criterii de performanță

  agrointeligenta.ro -

  Ministrul agriculturii, Petre Daea, are un anunț important pentru fermierii interesați de subvențiile agricole. Într-o conferință susținută astăzi – luni 18 februarie, șeful de la agricultură a ținut să îi avertizeze pe producătorii agricoli români că viitoarele condițiile pentru subvenții se vor schimba drastic odată cu intrarea în vigoare a noului PAC.

  Subvențiile vor fi acordate pe criterii de performanță odată cu intrarea în vigoare a noilor reguli pentru subvenții, spune ministrul agriculturii. ”Dacă până acum plățile se dădeau subvențiile pe conformitate și se spunea dacă ai suprafața respectivă și cultura primești banii, acum lucrurile sunt schimbate pentru că introduc caractere de performanță care înseamnă obiective și criterii stabilite. Să nu mă întrebați la ce nivel am ajuns pentru că le lucrăm (criteriile pentru subvenții – n.r) pur și simplu și până nu se încheie o abordare generală agreată de toate țările nu pot să vorbesc despre acestea”, a arătat ministrul.

  Șeful de la agricultură a atenționat că întreaga Politică Agricolă Comună se va schimba radical. ”Se trece de la conformitate la performanță. Se păstrează cei doi Piloni, Pilonul I care înseamnă plăți directe și Pilonul II care înseamnă dezvoltare rurală, însă se gestionează altfel. În Ministerul Agriculturii este o direcție întreagă organizată pe această problematică și avem un om care stă în permanență, zi și noapte conectat cu tot ce se întâmplă la Bruxelles. O problemă extrem de importantă este aceea de a contura conceptul PAC. Din 2021 se schimbă profund condițiile pentru subvenții, se schimbă ca și concept și ca și instrumente și mecanisme. Motiv pentru care odată cu definirea acestui concept în Ministerul Agriculturii prin ordin al ministrului se lucrează la instrumentele necesare pentru a putea fi validate prin acte normative în așa fel din 2021 să putem răspunde la noile cerințe”, a mai spus Daea care a precizat că România a reușit să încheie pe agricultură 9 dosare ”grele”.

  Reamintim că România a preluat pentru 6 luni preşedinţia rotativă a Consiliului UE, adică pentru perioada 1 ianuarie-30 iunie 2019.

  Președinția Consiliului se asigură prin rotație la fiecare 6 luni între statele membre ale UE. În cursul acestei perioade de 6 luni, Președinția conduce reuniunile la toate nivelurile în Consiliu, contribuind la asigurarea continuității lucrărilor UE în cadrul Consiliului.

  Statele membre care dețin Președinția lucrează împreună îndeaproape în grupuri de trei, denumite „triouri”. Acest sistem a fost introdus de Tratatul de la Lisabona în 2009. Trioul stabilește obiective pe termen lung și pregătește o agendă comună, determinând subiectele și aspectele majore care vor fi abordate de Consiliu pe o perioadă de 18 luni. Pe baza acestui program, fiecare dintre cele 3 țări își pregătește propriul său program, mai detaliat, pentru 6 luni.

  Trioul actual este alcătuit din președințiile României, Finlandei și Croației.

  Pe Instagram-ul Agrointeligența găsiți imaginile momentului din agricultură!

  CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Agrointeligența pentru Android sau iPhone!

  Te-ar mai putea interesa

  SUBVENȚII APIA 2020 – situația pe județe: LISTA CU FERMIERII și hectarele înregistrate la plată! Bani ALOCAȚI pentru plata subvențiilor către fermieri! Guvernul României a aprobat noua procedură de certificare a berbecilor cu origine!

  Ultimele știri

  Noua Lege a vânzării terenurilor este CONSTITUȚIONALĂ! Accesul străinilor la pământul românesc – limitat! CCR a decis: Legea anti-secetă este neconstituțională! Despăgubirile și amânarea ratelor la bănci – în aer! Tractor spulberat pe șosea! Cele două persoane aflate în utilaj au murit pe loc!

  Căutare în articole