Ştiri agricoleSubvenţii APIA 2019

SUBVENȚII APIA pentru BOVINE: Cuantumurile ANT pentru VACA DE LAPTE ȘI DE CARNE!

Subvenția APIA pentru bovine – cuantumurile finale pe cap de vacă de lapte sau de carne! Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură a stabilit Ajutorul Național Tranzitoriu (ANT) pentru bovine, cuantumurile pe cap de animal ce vor fi achitate crescătorilor pentru anul de cerere 2018! Subvențiile pentru crescătorii de vaci de lapte sau de carne sunt așteptate de toți crescătorii iar Agrointeligența-AGROINTEL.RO a aflat ce sume sunt achitate pe cap de animal.

Ajutorul Național Tranzitoriu ANT 7 lapte: 16,5777 euro/tona de lapte adică 77,31 de lei/tona de lapte;

Ajutorul Național Tranzitoriu ANT 8  carne: 76,0774 euro adică 354,80 de lei/cap de animal.

Pentru anul 2017 crescătorii de vaci au primit 88,6852 euro/cap pentru ANT 8 și 22,1885 euro/tonă pentru tona de lapte.

Banii sunt plătiți de APIA de la bugetul de stat la cursul de 4,6638 de lei pentru un euro. ANT carne se achită tuturor crescătorilor, indiferent de numărul de animale deținute, dar respectând data de referință din 2013.

În afară de sumele achitate pentru zootehnie, fermierii care cresc bovine primesc și subvențiile pentru suprafețele agricole lucrate sau pentru pășuni și pajiști permanente, conform celor declarate în cererea depusă la APIA în 2018.

Fermierii din sectorul zootehnic trebuie să îndeplinească următoarele criterii: să dețină exploatații înregistrate în RNE, în care să existe cel puţin un animal identificat în conformitate cu legislaţia sanitară veterinară în vigoare din speciile bovine; solicitantul să fi livrat şi/sau vândut direct o cantitate de minimum 3 tone de lapte în anul de referinţă; (ANT bovine lapte), solicitantul să fi deținut un efectiv de minimum 3 capete bovine cu vârsta de minimum 16 luni la data de referinţă, înregistrate în RNE; (ANT bovine carne).

Pe Instagram-ul Agrointeligența găsiți imaginile momentului din agricultură!

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Agrointeligența pentru telefoane Android și iPhone!


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!