• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • agrointel.ro
 • Ştiri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Agribusiness
 • Anunțuri
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • Erbicidarea grâului cu OMNERA de la FMC: Când și cum se aplică PRODUSUL CARE DISTRUGE COMPLET BURUIENILE!

  agrointeligenta.ro -

  Pentru a face performanță și a fi competitivi, fermierii români au nevoie de produse de protecția plantelor de calitate, dar și de tehnologii de ultimă generație, inovative, care să pună în valoare potențialul maxim al culturilor.

  În acest sens, compania FMC a dezvoltat o nouă tehnologie pentru erbicidul Omnera®, și anume tehnologia LQM®, care oferă avantajele formulării OD – microîncapsulare, dispersie în ulei a erbicidelor sulfonilureice.

  Datorită tehnologiei LQM®, la aplicarea produsului Omnera® se mărește suprafața de contact a erbicidului pe plantă și retenția acestuia pe frunze. În același timp, se reduce viteza de uscare a soluției și cristalizarea depozitului de substanțe active, astfel erbicidul Omnera® persistă mai mult timp pe frunze.

  Omnera® este un erbicid sistemic, selectiv, aplicat în post-emergență la culturile de cereale păioase (grâu, orz, orzoaică, ovăz, secară și triticale) pentru combaterea buruienilor cu frunză lată anuale și perene.

  Datorită sinergismului și compensării reciproce a celor trei substanțe active (fluroxypyr, thifensulfuron metil și metsulfuron metil), erbicidul Omnera® asigură combaterea unui spectru larg de buruieni dicotile anuale și perene, inclusiv buruieni problemă frecvent întâlnite în cultura de cereale păioase, cum ar fi: veronica, turița, pălămida, volbura, ambrosia, murul și samulastra de floarea soarelui rezistentă la sulfonilureice sau imazamox și samulastra de rapiță.

  Doza recomandată la hectar la erbicidarea grâului

  Doza erbicului Omnera® este foarte flexibilă, între 0,5 – 1 L/ha, în funcție de gradul de îmburuienare, spectrul de buruieni și mărimea buruienilor la momentul aplicării. În condițiile acestui an, când buruienile au răsărit mai târziu și aplicarea se face în stadiu de dezvoltare mai incipient, se recomandă o doză de 0,5-0,6 L/ha, iar în condiții normale de îmburuienare doza recomandată este de 0,75 L/ha.

  Buruienile sunt distruse complet

  Erbicidul Omnera® este absorbit prin frunze și rădacini și este rapid translocat în întreaga plantă, inhibând diviziunea celulară în vârfurile de creștere ale lăstarilor și rădăcinilor la plantele sensibile. Creșterea buruienilor este oprită la doar câteva ore după aplicare, simptomele devin vizibile la 5-10 zile, iar distrugerea completă a buruienilor se produce după 2-3 săptămâni de la aplicare.

  Un avantaj deosebit îl reprezintă fereastra de aplicare a erbicidului Omnera®, din stadiul de 2 frunze ale culturii până la apariția frunzei stindard, dar momentul optim îl reprezintă stadiul de creștere activă a buruienilor, și anume: 2-6 frunze pentru buruienile dicotiledonate anuale și stadiul de rozetă pentru cele perene.

  Erbicidul Omnera® poate fi aplicat la temperaturi de peste 5°C, nu este fitotoxic pentru cultură și nici nu prezintă restricții pentru culturile care urmează în rotație.

  FMC Corporation, compania care comercializează Omnera®, este o companie dedicată științei, ce asigură soluții inovatoare fermierilor din întreaga lume.

  În Romania, compania și-a asigurat o prezență solidă printr-o echipă profesionistă și un portofoliu de top. Specialiștii companiei sunt la dispoziția utilizatorilor de produse FMC de protecție a plantelor pentru consultanță și suport tehnic în teritoriu (www.fmcagro.ro).


  Pe Instagram-ul Agrointeligența găsiți imaginile momentului din agricultură!

  CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Agrointeligența pentru Android sau iPhone!

  Te-ar mai putea interesa

  Anunț de vânzare: Sămânță de mazăre certificată la prețuri extrem de atractive Drumurile naționale și județene din Constanța au fost închise. ANM: Județul e sub alertă de viscol! Prețul grâului la final de an pe bursele internaționale

  Ultimele știri

  Mexicul interzice porumbul modificat genetic și utilizarea glifosatului în agricultură Vaccinul contra pestei porcine africane va intra în producție comercială. Are eficiență 100%! FORȚA FERMIERILOR cu Vlad Macovei – 27 ianuarie 2021