• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • agrointel.ro
 • Ştiri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Agribusiness
 • Anunțuri
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • PYXIDES de la ADAMA, erbicidul cu TREI SUBSTANȚE ACTIVE CARE COMBATE BURUIENILE PORUMBULUI!

  agrointeligenta.ro -

  Pyxides este un erbicid modern pentru combaterea buruienilor din cultura de porumb. Un produs ADAMA, erbicidul conține trei substanțe active clasice dar printe cele mai eficiente: dicamba și mesotrione pentru combaterea buruienilor dicotiledonate și nicosulfuron împotriva buruienilor monocotiledonate.

  Pyxides se aplică în postemergență și are o fereastră foarte largă de aplicare: de la două până la nouă frunze ale porumbului.

  Recomandarea este de a fi aplicat cât mai devreme deoarece buruienile în stadii mici de dezvoltare nu numai că sunt distruse mai eficient, dar nu au timp să concureze planta de cultură pentru apă, hrană, spațiu de dezvoltare și lumină.

  Datorită ferestrei largi de aplicare, răsărirea eșalonată a porumbului (așa cum se întâmplă de multe ori datorită condițiilor climatice) nu mai reprezintă o problemă în privința momentului optim de erbicidare.

  Erbicidul ADAMA vine la pachet cu adjuvantul pe bază de ulei

  Pyxides poate fi aplicat în doze de la 0,4 până la 0,6 kg/ha, în funcție de gradul de infestare cu buruieni și de spectrul de buruieni din de pe terenul respectiv. Aplicarea se face împreună cu adjuvantul Adigor* (1,0 l/ha), adjuvant care vine la pachet împreună cu Pyxides. Adigor este un adjuvant pe bază de ulei, special dezvoltat pentru a fi aplicat împreună cu Pyxides. Adigor ajută la o împrăștiere redusă a picaturilor pe plantă, distribuie uniform soluția, îmbunătățește absorbția, mai ales în cazul buruienilor cu frunză cerată și reduce riscul de spălare.

  Datorită celor trei substanțe active, cu trei moduri de acțiune diferite, Pyxides este erbicidul perfect pentru combaterea marii majorități a buruienilor monocotiledonate sau dicotiledonate, atât anuale, cât și perene.

  Nicosulfuron este rapid absorbit de buruieni mai ales prin frunze, dar şi prin rădăcini şi apoi se translocă atât ascendent cât şi descendent în curentul de sevă până la nivelul meristemelor (punctele de creştere), unde provoacă dereglări ireversibile în diviziunea celulară.

  Dicamba acționează prin stimularea creșterii celulare anormale în celulele meristematice. Acest lucru poate duce la blocarea țesutului vascular floem, iar buruiana este distrusă prin înfometare: are loc o incapacitate de a transloca energia necesară în floem. Dicamba este absorbit rapid de rădăcina plantelor și se translocă ușor în xylem și floem.

  Mesotrione acționează prin întreruperea biosintezei carotenoizilor. Rezultatul este întreruperea procesului de sinteză a clorofilei (specific acțiunii substanței active mesotrione este albirea frunzelor), conducând la decolorarea și apoi la moartea buruienilor. Substanța activă mesotrione este absorbită în principal foliar, dar și prin rădăcini. Aceasta se translocă prin plantă atât prin xilem, cât și prin floem și este astfel distribuită în buruienile țintă.

  Rezultă astfel trei moduri diferite de acțiune, acest lucru determinând o eficiență ridicată în combatere.

  Cum se pregătește administrarea erbicidului PYXIDES

  Rezervorul de soluție se va umple cu apă până la jumatate. Se începe agitarea, apoi se adaugă erbicidul. În acest timp se continuă umplerea rezervorului cu apă. Adjuvantul Adigor va fi adăugat atunci când rezervorul este aproape plin și se agită în continuare. Aplicarea soluției trebuie făcută în cel mai scurt timp posibil după finalizarea amestecului.

  Pe Instagram-ul Agrointeligența găsiți imaginile momentului din agricultură!

  CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Agrointeligența pentru Android sau iPhone!

  Te-ar mai putea interesa

  Primele larve de Ostrinia nubilalis au fost observate în câmp KINGFOL ZINC, vedetă la Ziua Porumbului: PLUS de peste 300 kg/ha în SOLELE UNDE S-A APLICAT PRODUSUL! Top 10 cei mai mari cultivatori de porumb din România

  Ultimele știri

  AECTRA, prima companie care introduce DISCOUNT DE SOLIDARITATE pentru fermieri! După ce a întors culturile de toamnă, fermierul DAN ARGHIR va avea producție ZERO și la porumb și floarea-soarelui! Liderii din zootehnie, la București. Rezultatul? MADR va retrage ordinul cu vârsta MINIMĂ pentru reproducători!

  Căutare în articole