Ştiri agricoleSubvenţii APIA 2019

Situația plăților la APIA: 248.156 de fermieri au în conturi subvențiile ANT vegetal și zootehnie

Situația plăților la APIA, comunicată oficial pentru Agrointeligența – AGROINTEL.RO! Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) informează că până astăzi, marți – 26 martie, a efectuat plăți aferente Ajutoarelor Naţionale Tranzitorii (ANT), sectoarele vegetal și zootehnic, Campania 2018, în sumă totală de 88.844.226 euro, pentru un număr de 248.156 beneficiari.

”Precizăm că în conformitate cu Hotărârea de Guvern nr. 159/2019 pentru aprobarea plafoanelor alocate ANT, pentru anul de cerere 2018, valoarea plafonului este de 268.466.600 euro, care se asigură de la bugetul de stat, prin Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR)”, se arată în comunicarea transmisă redacției noastre.

Conform instituției conduse de directorul general Adrian Pintea, plăţile pentru ajutoarele naţionale tranzitorii în sectorul vegetal şi zootehnic se fac în lei, la cursul de schimb de 4,6638 lei pentru un euro, stabilit de Banca Centrală Europeană la data de 28 septembrie 2018.

APIA reamintește fermierilor cuantumurile stabilite în conformitate cu Hotărârea de Guvern:


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!


26 comentarii

 1. Nu a intrat nimic, am fost la control clasic pe teren și animale și nu am luat nimic..dosarul e ok dar încă nu am intrat la plata..unde sunt cei la care le-au intrat banii? Ne vedem banii POATE la vară..mincinoși și comuniști care își bat joc de noi

  1. Asa imi raspuns si mie, de cateva luni incoace, e la Bucuresti la plata :))). Atata bataie de joc nu s-a mai pomenit. E trist ca nu exista nici o institutie de supra-control pt APIA sa sanctioneze scursurile astea cand tin cu ochii in soare fermierii disperati sa primeasca banii ce li se cuvin, ca sa poata sa isi continuie si ei activitatea agricola.

 2. Sunt la control și nici nu sunt aprobat la plata,nu am luat nici un leu și am vegetal și zootehnie !Noua nu ne trebuie bani ca la restu care au sute și mii de hectare!!totul e dirijat oameni buni…

  1. Si eu la fel am patit…sau suprapus 2 parcele si culmea…nu de la mine a vina ci de la cei cecau declarat după mine…si am fost la control…nu am vazut nici un ban…si vegetal si la animale 0000..

  1. Veți elucida ”misterul” adresându-vă funcționarilor APIA pentru a afla de ce dvs. personal nu ați primit niciun ban în cont până acum. Cele bune!

  1. Dacă nu ați primit nimic pentru Campania APIA 2018, adresați-vă funcționarilor APIA pentru a afla motivul pentru care nu ați primit niciun ban până acum. Cele bune!

  2. Ne-am adresat funcționarilor Apia de i-am inebunit!!! Și același răspuns halucinant”dosarul este ok, este trimis la Plata “… De 2 luni este la Plata… Noi știm ca este la plata, știm ca este ok, ceea ce nu știm este de ce nu primim banii???? DC unii care au fost la control au primit și de ce, restul, nu primim, ce se întâmplă?? Chiar nu și pune nimeni întrebarea asta?? Ba dacă totul este ok, dacă totul este lapte și miere DC nu întra banii?? Chiar asa de prosti suntem sau ne considerați??

Scrie un comentariu