• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • SUBVENȚII APIA: ZILELE ÎN CARE SE MAI VIREAZĂ BANI ÎN PERIOADA URMĂTOARE!

    agrointeligenta.ro -

    Calendarul autorizărilor pentru subvenții la Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA)! În perioada următoare funcționarii agenției de plăți vor opri pentru câteva zile lucrul cu fermierii pentru intervalul de zile libere stabilit de stat. Directorul general al APIA, Adrian Pintea, a anunțat oficial prin intermediul Agrointeligența-AGROINTEL.RO care este intervalul în care nu se lucrează la APIA în contextul Sărbătorilor Pascale!

    ”Fermierii sunt așteptați la APIA pentru depunerea cererii unice și în Vinerea Mare, pe 26 aprilie. În Săptămâna Luminată, funcționarii APIA au liber luni, marți și miercuri”, ne-a declarat șeful APIA. În aceste zile se opresc evident autorizările pentru plata subvențiilor și nu se mai primesc cereri unice.

    Directorul agenției de plăți a lăsat însă ”mână liberă” directorilor de la centrele APIA pentru a se organiza cum consideră necesar pentru primirea cererilor unice, mai ales dacă nu sunt în grafic cu acestea. Spre exemplu, funcționarii Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură Vrancea au anunțat deja că vor lucra inclusiv miercuri, pe 1 mai pentru a prelua de la fermierii din județ cererile de plată pentru suprafață și pentru sectorul zootehnic.

    Conducerea APIA Vrancea a făcut un apel către fermierii din județ, care nu au depus până acum aceste cereri, să se prezinte la centrul județean sau la centrele locale unde sunt arondați, indiferent de data la care au fost programați.

    „Având în vedere faptul că data limită de depunere a cererilor este 15 mai și că până la acest moment s-au depus 15.022 cereri din totalul de 22.160 primit în Campania 2018, pentru o suprafață de 57.445,10 hectare din total suprafață din 2018 de 159.280 hectare, am venit în sprijinul fermierilor prin prelungirea programului de lucru pentru zilele de sâmbătă și duminică 20-21 aprilie, precum și pentru zilele de 30 aprilie și 1 mai, deși acestea au fost declarate zile libere de către Guvern. Adresez rugămintea către toți agricultorii vrânceni să țină cont de data limită de 15 mai și să se prezinte zilele urmatoare în vederea depunerii cererilor de plată, pentru a evita aglomerarea în ultimele zile de campanie, și riscul de a nu fi în măsură să preluăm cererile acestora, determinat de timpul scurt rămas și volumul mare de lucru”, a declarat Alina- Maria Alecu-Bută , directorul executiv al APIA Vrancea, potrivit www.monitoruldevrancea.ro.

    De asemenea, conducerea APIA Vrancea roagă primăriile din județ să elibereze în timp util adeverințele de plată către fermieri, acestea fiind documente obligatorii la depunerea cererilor. Trebuie menționat că, fără adeverința de la primărie, dosarul nu este eligibil la plată. În plus, restricționarea sau condiționarea eliberării acestor adeverințe, din motive diverse, precum neachitarea taxelor și impozitelor locale, este ilegală și se sancționează conform legislației în vigoare.

    Nici la Ministerul Agriculturii nu se lucrează pe 30 aprilie. Ziua liberă se recuperează

    Ziua de 30 aprilie a fost declarată liberă de Guvern pentru a face ”punte” între Sărbătoarea Paștilor și 1 mai, zi de asemenea nelucrătoare. Și Ministerul Agriculturii a anunțat pe site-ul propriu, printr-un ordin de ministru, că marți nu se va lucra dar ziua liberă va fi recuperată cu prelungirea programului cu o oră zilnic în intervalul 6 mai-28 mai.


    Te-ar mai putea interesa

    A apărut în supermarketuri carnea de miel adusă din Australia Vremea de schimbă radical. Șefa ANM anunță ploi și temperaturi cu minus Andrei și Oana Nicola s-au întors din Anglia pentru a-și face fermă de Angus la Porumbacu de Jos

    Ultimele știri

    Raport EFSA: Carnea de pasăre și ouăle produse în România sunt sigure pentru consum! John Enoiu, Naturevo – La ce să fie atenți fermierii după valul de ploi și temperaturi scăzute Adrian Pintea, MADR, anunț despre plata subvențiilor APIA