IMPORTANTŞtiri agricole

Târgul AGROmania, 18-19 MAI, lângă Târgu Mureș: Locul de întâlnire al fermierilor!

Aproximativ 120 de producători locali s-au înscris deja pentru a participa la Expoziţia Agricolă AGROmania, care se va desfăşura la Dumbrăvioara (lângă Târgu Mureș), județul Mureș, între 18 şi 19 mai, a anunţat, astăzi, într-o conferinţă de presă, directorul executiv al Fundaţiei Pro Economica, Mónika Kozma, organizatorul evenimentului.

”Sunt producători locali, producători autohtoni de alimente sau de fel de fel de produse agricole, sunt distribuitori de produse agricole, utilaje, dar toţi având sediul firmei în judeţul Mureş. Noi am prioritizat, de fapt, să prezentăm valorile mureşene, deci mai mult de 80% din cei înregistraţi sunt localnici”, a arătat Mónika Kozma, citată de Agerpres.ro.

AGROmania îşi propune să ofere un spaţiu în care fermierii şi profesioniştii domeniului să-şi împărtăşească experienţele, să găsească răspunsuri la întrebări şi, nu în ultimul rând, să obţină informaţii cu privire la ultimele evoluţii ale tehnologiei agricole.

Directorul unei fabrici de furaje pentru animale, Dénes Laczkó, care se va deschide în această săptămână, vineri, la Sânpaul, în prezenţa premierului Ungariei, Viktor Orban, a arătat că potenţialul agricol al judeţului Mureş este unul important, iar acest târg trebuie să reunească fermierii din sectorul vegetal şi animal.

”Într-o zonă agricolă atât de importantă cum este judeţul Mureş trebuie să existe un eveniment, de fapt o platformă, unde pot participa fermierii, atât din zootehnie, cât şi din agricultură. Există valori locale, există şi o tradiţie în agricultură, însă eu consider că potenţialul în agricultura locală este mult, mult mai mare”, a spus Dénes Laczkó.

Directorul platformei de ştiri Agrointeligenţa, partener media al evenimentului, Vlad Macovei, a subliniat, în cadrul conferinţei de presă, că judeţul Mureş poate deveni un hub agroalimentar pentru România, dată fiind atât poziţia geografică, cât şi potenţialul agricol.

”Judeţul Mureş şi Târgu Mureş pot deveni un “hub” agroalimentar pentru România, vorbesc acum la nivel naţional, pentru că poziţia este în mod cert una favorabilă, zona de inputuri, zona de companii de agrobusiness este foarte bine prezentă, cred că este un caz unic la nivelul companiilor. Sunt foarte, foarte multe avantaje pentru judeţul Mureş, să devină acest hub, şi cred că rolul acestui târg este să arate forţa judeţului”, a spus Vlad Macovei.

La Expoziţia AGROmania vor fi organizate şi o serie de workshop-uri, degustări de produse, precum şi un târg de produse locale. Programul complet al Târgului AGROMANIA îl găsiți la http://www.agro-mania.ro/home/program-agromania/

Organizatorii AGROmania sunt Fundația Pro Economica (Kozma Monika) și Consiliul de conciliere al tinerilor din județul Mureș (Birtalan Istvan). Sponsorii principali sunt Azomureș, IRUM și UBM Feed România.

Pe Instagram-ul Agrointeligența găsiți imaginile momentului din agricultură!

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Agrointeligența pentru telefoane Android și iPhone!


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!