• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • agrointel.ro
 • Ştiri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Agribusiness
 • Anunțuri
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • Schimbări la subvenția pentru tomate. Termen prelungit pentru vânzarea roșiilor

  agrointeligenta.ro -

  Ministerul Agriculturii face un anunț important pentru toți fermierii înscriși în schema de ,,Ajutor de minimis pentru aplicarea programului de susținere a produsului tomate în spații protejate”. Printr-un proiect aflat în dezbatere publică se prelungește termenul până la care legumicultorii pot valorifica producția din Ciclul I.

  Modificarea la articolul 5 din Hotărârea Guvernului nr. 107/2019 pentru aprobarea schemei ”Ajutor de minimis pentru aplicarea programului de susținere a produsului tomate în spații protejate” prevede că ”prin excepție de la prevederile alin. (2), valorificarea producției prevăzute la alin. (1) lit. (b) se poate face și în perioada 1-15 iunie, inclusiv”. De precizat că intervalul de valorificare a tomatelor pentru Ciclul I de producție era ianuarie-mai inclusiv.

  Potrivit datelor Ministerului Agriculturii, până la data de 1 aprilie 2019, s-au arătat interesați să se înscrie în Program 18.500 de fermieri. Pentru Ciclul I s-au primit deja 15.337 de cereri de înscriere în program, numărul acestora fiind în creștere față de anul 2017, când au beneficiat de acest sprijin peste 8.000 fermieri și față de 2018, când numărul total al beneficiarilor a fost de 15.712 pentru ambele cicluri de producție.

  Facem precizarea că pentru ciclul II al anului 2019 se pot depune cereri de înscriere până pe 15 septembrie a.c. pentru perioada de valorificare noiembrie-20 decembrie.

  Producătorii agricoli din România sunt susținuți, printr-un program guvernamental, începând cu anul 2017, să cultive tomate în spații protejate (sere, solarii), astfel încât să asigure necesarul de consum intern din producția autohtonă.

  Reamintim că pentru a fi eligibili acordării acestei forme de sprijin financiar pentru cultura tomate, beneficiarii trebuie să îndeplinească cumulativ următoarele condiții:

  -să dețină o suprafață cultivată cu tomate în spații protejate de minimum 1.000 mp, marcată la loc vizibil, cu o placă indicator inscripționată „Program susținere tomate, 2019” și să menționeze numărul cererii depuse pentru obținerea finanțării;
  -să obțină o producție de minimum 2 kg de tomate/mp și să facă dovada producției realizate prin documente justificative privind comercializarea producției;
  -să fie înregistrați în evidențele Registrului agricol deschis la primăriile în a căror rază administrativ-teritorială se află suprafețele cultivate cu tomate în spațiile protejate în anul de cerere;
  -să valorifice producția în perioadele ianuarie-15 iunie inclusiv, și/sau noiembrie-20 decembrie, inclusiv.

  Scopul Programului de sprijin pentru tomate, cultivate în sere sau solarii este realizarea unei producții cantitative și calitative pentru a eficientiza exploatația prin capitalizare, în vederea dezvoltării unui management eficient al acesteia. În același timp, programul răspunde dorinței consumatorului de a avea acces la produse proaspete în perioada rece a anului.

  Pe Instagram-ul Agrointeligența găsiți imaginile momentului din agricultură!

  CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Agrointeligența pentru Android sau iPhone!

  Te-ar mai putea interesa

  SUBVENȚII APIA 2020 – situația pe județe: LISTA CU FERMIERII și hectarele înregistrate la plată! Bani ALOCAȚI pentru plata subvențiilor către fermieri! Guvernul României a aprobat noua procedură de certificare a berbecilor cu origine!

  Ultimele știri

  Noua Lege a vânzării terenurilor este CONSTITUȚIONALĂ! Accesul străinilor la pământul românesc – limitat! CCR a decis: Legea anti-secetă este neconstituțională! Despăgubirile și amânarea ratelor la bănci – în aer! Tractor spulberat pe șosea! Cele două persoane aflate în utilaj au murit pe loc!

  Căutare în articole