Ştiri agricoleSubvenţii APIA 2019

Guvernul dublează subvenția pentru oieri

VEZI GALERIA | 5 POZE

Guvernul dublează subvenția pentru oieri, a anunțat astăzi, sâmbătă – 18 mai, președintele Camerei Deputaților și lider al PSD, Liviu Dragnea. Aflat în Poiana Sibiului alături de ministrul agriculturii Petre Daea, șeful PSD a discutat cu crescătorii de ovine, a pregătit grătarul alături de aceștia și a învățat cum se face bulzul.

”Sâmbăta aceasta am petrecut-o alături de oierii din Poiana Sibiului. Oameni de toată isprava. Alături de familiile lor, soții, copii și nepoți am povestit despre tradiția de sute de ani pe care ei o duc cu încăpățânare mai departe. M-am bucurat enorm să văd că tinerii își doresc să preia de la părinți aceasta muncă cu toate sacrificiile pe care le implică. Și în ciuda tuturor greutăților sunt determinați să meargă înainte Alături de Petre Daea, le-am ascultat problemele și am pus pe hârtie un program pe termen scurt și mediu în așa fel încât oieritul în România să revină la ce era odată. Am făcut o serie de pași importanți cu programul pentru lână, cu înființarea Casei de Comerț și subvențiile acordate. A venit însă momentul să trecem la nivelul următor. Așa că ne-am propus ca în perioada următoare să mai aducem modificări în privința legislației pentru zilieri, pentru a încuraja forța de muncă, să acordăm o subvenție pentru mieluțe pentru creșterea efectivelor și acordarea unei subvenții de 2 lei pe kilogramul de lâna dar și înființarea mai multor spălătorii de lână”, a scris Liviu Dragnea pe Facebook, după ziua petrecută cu oierii sibieni.

Majorarea subvenției pentru lână de la 1 leu pe kilogram cât este în prezent la 2 lei pe kilogram va înseamna un sprijin mai consistent pentru oierii care reclamă că sprijinul introdus anul trecut este prea mic și nu îi ajută să acopere nici costul cu tunsul oilor.

Dragnea a arătat că în politicile pentru oierit se va implica și Casa Română de Comerț prin care de vor dezvolta ”centre de preluare, centre de prelucrare, centre de îngrașare, flota de vase pentru transport extern de animale și nu în ultimul rând magazine”. ”Toate aceste măsuri și multe altele vor ajuta alături de programele pentru legumicultură să dezvoltăm și mai mult România. Vreau sa le mulțumesc acestor români minunați pentru că ne-au primit în casa lor, la masa lor, în familia lor și ne-au ajutat să înțelegem și mai bine ce nevoi au. Le-am promis că vom reveni ca să vedem rezultatele măsurilor pe care le-am gândit împreună”, a scris Dragnea.

Pe Instagram-ul Agrointeligența găsiți imaginile momentului din agricultură!

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Agrointeligența pentru telefoane Android și iPhone!


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!