Ştiri agricole

VESTEA CARE ÎI VA BUCURA PE MULȚI DINTRE FERMIERI!

Fermierii primesc o veste bună de la Guvern. Pe masa Executivului se află astăzi un act normativ care îmbunătățește funcționarea Fondului de Dezvoltare și Investiții, preluând propuneri venite din teritoriu. Conform premierului Viorica Dăncilă,Executivul va extinde acest program, astfel încât să finanțeze și construcția și amenajarea spaţiilor de depozitare şi păstrare a produselor agricole, o măsură așteptată de mult timp de fermieri, care au nevoie de sprijin pentru valorificarea produselor.

”În ultimele trei săptămâni am mers în mai multe județe din țară, iar colegii mei, miniștrii, au fost, de asemenea, în teritoriu. Am vrut să vedem cum sunt puse în aplicare programele guvernamentale, beneficiile acestora pentru români și ce putem face pentru a dezvolta în continuare comunitățile locale. Am stat de vorbă cu fermieri, cadre medicale și profesori, oameni de toate vârstele și din medii diferite, autorități locale. Am avut discuții utile, de care ținem cont în luarea deciziilor guvernamentale. Oamenii au așteptări legitime, iar noi vrem să le răspundem cu măsuri concrete”, a punctat Dăncilă în debutul ședinței de Guvern.

Aceasta a completat că în ședința de guvern de astăzi, Executivul îmbunătățește funcționarea Fondului de Dezvoltare și Investiții, preluând propuneri venite din teritoriu. ”Fac precizarea că acest instrument este unul deosebit de apreciat, în doar 20 de zile au fost depuse aproximativ 1000 de cereri de finanțare. Extindem acest program, astfel încât să finanțăm și construcția și amenajarea spaţiilor de depozitare şi păstrare a produselor agricole, o măsură așteptată de mult timp de fermieri, care au nevoie de sprijin pentru valorificarea produselor. Pentru că România are nevoie de infrastructură modernă, includem în domeniul prioritar principal al Fondului și finanțarea investițiilor pentru realizarea aeroporturilor. Totodată, simplificăm procedura de solicitare a finanțării pentru că ne dorim mai multă eficiență în realizarea proiectelor”, a mai spus premierul.

În acest sens, Guvernul elimină autorizația de construcție din lista documentelor necesare la depunerea dosarului de solicitare a finanțării. ”Pentru a nu exista confuzii, fac precizarea că acest document va fi în continuare obligatoriu pentru începerea lucrărilor de construcție. Pentru a finanța cât mai multe proiecte, vor fi eligibile și alte cheltuieli, cum ar fi cele cu utilitățile, cele de proiectare, studiile de fezabilitate sau expertizele tehnice”, a conchis Dăncilă.

Pe Instagram-ul Agrointeligența găsiți imaginile momentului din agricultură!

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Agrointeligența pentru telefoane Android și iPhone!


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!