Creșterea animalelorŞtiri agricole

Furturi de animale. O bandă de hoți cu camionete acționează pe pășuni

Crescătorii de animale sunt în alertă după ce mai multe furturi au fost raportate direct de pe pășuni. Animalele – ovine, bovine și cai, sunt ridicate de hoții bine organizați și care dispun de camionete cu care transportă ”prada”. Fermierii spun că banda acționează la pont și vizează mai ales animalele aflate la pășunat fără pază, în zone mai izolate.

Cea mai recentă lovitură dată de hoții cu camionete este în județul Brașov, la Bod. De pe pășune au fost furate șase vaci și doi cai, iar atacul a fost dat în așa fel încât cel care păzea animalele ”nu a auzit și văzut nimic”. ”Atenție mare, colegii din zona Brașov! O bandă de hoți bine organizată acționează la pont cu două camionete de transport animale. Azi-noapte i-au furat din comuna Bod Sat unui bun prieten al meu șase vaci și doi cai. Bineînțeles că omul care era lângă ele nu a auzit și văzut nimic. Grijă mare deci”, a postat Ion Nenu, crescător de animale pe un grup de fermieri de pe Facebook. Comentariile au început să curgă, restul fermierilor indicând și alte furturi similare ce descriu situația ca una de mare risc pentru toți cei care au animale la pășunat. În plus, unii crescători indică și acte de cruzime: în unele situații, hoții au spânzurat câinii care păzeau animalele!

Agrointeligența –  AGROINTEL.RO atrage atenția fermierilor să aibă permanent grijă și să monitorizeze efectivele de animale aflate pe pășuni. Din nefericire, în ciuda numeroaselor furturi pe care le-a comis, se pare că această bandă nu a putut fi prinsă până acum, deși acționează de peste un an după aceeași ”rețetă”. Răufăcătorii dau atacurile pe timp de noapte, nu lasă urme și fură mai ales animale cu o înaltă valoare genetică, exemplare ușor și rapid de valorificat.


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!