• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Luna iunie la APIA: plăți finale, adeverințe și controale

    agrointeligenta.ro -

    Luna iunie este una foarte încărcată pentru funcționarii Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) care se află pe ultima sută de metri cu plata subvențiilor pentru Campania 2018 dar au în lucru și noua campanie, pentru depunerea cererile depuse în acest an. Agrointeligența-www.agrointel.ro vă spune ce documente puteți cere la APIA în această lună dar și ce plăți mai sunt programate pentru producătorii agricoli!

    Luna iunie: achitarea sumelor rămase din subvenții! 

    30 iunie este termenul-limită pentru achitarea banilor europeni pentru Campania 2018. De specificat însă că deși termenul limită pentru banii europeni se încheie la 30 iunie, agenția de plăți mai poate transfera bani și după această dată, dar sumele sunt suportate din bugetul de stat. În plus, măsurile compensatorii și ANT-urile au termen de plată sfârșitul anului 2019. În cazul în care nu ați primit nicio plată pentru Campania 2018 până în prezent este recomandat să solicitați funcționarilor APIA care se ocupă de dosarul dvs. de subvenții informații privind situația plăților și să verificați împreună dacă nu există vreo problemă de care nu știați și care blochează plata.

    Luna iunie: se extrage eșantionul de control în teren și prin teledetecție!

    Agenția de plăți pregătește în această perioadă extragerea eșantionului de control pentru fermierii care vor fi verificați în Campania 2019, atât clasic cât și prin teledetecție. APIA are termen până la 1 octombrie să efectueze controlul la fața locului pentru cererile unice de plată eșantionate la control pe teren, iar controlul aferent al unor obligații specifice, în iarna sau în primăvara anului următor.

    Potrivit unei declarații a directorului general al APIA, Adrian Pintea, minim 5% dintre fermierii care au cerut subvenții trebuie să fie verificați anual. La acest procent, în eșantionul de control se adaugă și ”ratele de eroare” din anul anterior. Reamintim că eșantionul de control pentru anul 2018 a inclus 73.203 de dosare selectate pentru verificare, cu un număr de 885.250 parcele, pentru o suprafață de 2.075.633 ha.

    Luna iunie la APIA: Se eliberează adeverințe pentru credite la bancă! 

    Agrointeligența-AGROINTEL.RO a aflat că APIA se pregătește și pentru eliberarea adeverinețelor pentru credite. Fermierii trebuie să rețină că adeverințele pot fi eliberate până la plata avansului pentru Campania 2019! APIA a încheiat anul trecut convenții cu 16 instituţii bancare și non-bancare în vederea eliberării de adeverințe pentru beneficiarii schemelor de plată (schema de plată unică pe suprafață, plată redistributivă, măsuri compensatorii de dezvoltare rurală (Măsura 10, Măsura 11 și Măsura 13) implementate în cadrul Campaniei 2018. Atenție! Schemele pentru zootehnie, ANT-urile vegetal și zootehnie sau Sprijinul cuplat vegetal sau zootehnie nu fac obiectul eliberării adeverințelor! Adeverințele se eliberează pentru cei care intenţionează sa acceseze credite în vederea finanţării activităţilor curente, de la instituţiile bancare și non-bancare care au încheiat convenţii cu APIA.

    Luna iunie la APIA: se vizează carnetele de rentier agricol!

    Până  pe 31 august (în zilele lucrătoare) rentierii agricoli trebuie să se prezinte, personal ori prin mandatar/curator/tutore, la oricare Centru judeţean al APIA, respectiv al Municipiului Bucureşti, pentru obţinerea vizei aferente anului 2017, pe carnetele de rentier agricol, cu următoarele documente, în original :1) carnetul de rentier agricol; 2) actul de identitate al solicitantului;3) decizia de la comisia de expertiză medicală – pentru solicitanţii pensionaţi pe caz de boală gradele I și II / decizia de la comisia de expertiză medicală și decizia de pensionare la limită de vârstă – pentru solicitanţii pensionaţi pe caz de boală gradele I și II a cărei pensie de invaliditate devine pensie pentru limită de vârstă;4) procură notarială autentificată/curatelă/hotărâre judecătorească definitivă şi irevocabilă din care să reiasă că solicitantul este tutore legal al rentierului agricol, în original, numai pentru cazurile în care solicitarea vizării carnetului de rentier agricol este făcută de un reprezentant legal;5) contractul/contractele de arendare încheiat/încheiate până la data de 30 septembrie 2011, cu respectarea prevederilor Legii arendării nr. 16/1994*), cu modificările şi completările ulterioare, sau încheiat/încheiate după data de 1 octombrie 2011, cu respectarea prevederilor Codului civil.*) Legea nr. 16/1994 a fost abrogată prin art. 230 lit. r) din Legea nr. 71/2011 pentru punerea în aplicare a Legii nr. 287/2009 privind Codul civil, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 409 din 10 iunie 2011;6) extras de cont pe numele rentierului agricol, deschis la oricare bancă de pe teritoriul României, în lei. (extrasul se depune opţional);7) declarația pentru obţinerea vizei anuale.


    Te-ar mai putea interesa

    ANM a emis o alertă meteo de vijelii și averse torențiale în 18 județe până joi dimineață Făinarea la măr. Semnele atacului, combatere Furtuna Renata ajunge în România – sunt așteptate ploi, vijelii și temperaturi scăzute

    Ultimele știri

    UE intenţionează să îşi majoreze exporturile de alimente în China, în pofida tensiunilor comerciale Micii fermieri – subvenție APIA de 98,80 euro/ha. Banii se virează acum în conturi Lista produselor agricole din Ucraina pentru care se pot introduce taxe vamale