Ştiri agricoleSubvenţii APIA 2019

ȘEFUL APIA DĂ ASIGURĂRI: ADEVERINȚELE pentru CREDITE SE ELIBEREAZĂ ÎN TOATE JUDEȚELE!

Reacție promptă a șefului APIA la articolul Agrointeligența-AGROINTEL.RO care prezenta cazul unui fermier din județul Buzău care ne-a semnalat că are probleme cu obținerea adeverinței-punte pentru creditul acordat ”ca avans” pentru subvențiile agricole din Campania 2019.

Directorul general al Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA), Adrian Pintea, a citit necazul fermierului pe Agrointeligența-AGROINTEL.RO și s-a interesat imediat care este situația la centrul APIA din județul Buzău.

”Am citit articolul pe site-ul dumneavoastră și am aflat ulterior că în județul Buzău nu există în bazele de date ale APIA un fermier cu numele acela. Din datele transmise de colegii de acolo, la Buzău sunt depuse deja patru cereri de solicitare de eliberare adeverințe și sigur că acestea se eliberează. Ca să vă dau un alt exemplu, în județul Olt au fost eliberate astăzi 25 de astfel de documente”, a explicat șeful APIA pentru Agrointeligența-AGROINTEL.RO.

Vă reamintim că  ieri, de la APIA Central s-a emis un comunicat oficial prin care s-a anunțat că fermierii pot solicita și obține adeverințele în baza cărora pot accesa credite pe baza subvențiilor agricole din acest an. Astfel, APIAa informat fermierii că a demarat eliberarea de adeverinţe pentru beneficiarii schemelor de plată (schema de plată unică pe suprafaţă, plata redistributivă, plată pentru practici agricole benefice pentru climă şi mediu şi măsurile de mediu şi climă – M10, M11, M13), implementate de Agenţie în cadrul Campaniei 2019, respectiv pentru cei care intenţionează sa acceseze credite în vederea finanţării activităţilor curente, de la insituţiile bancare și non-bancare care au încheiat convenţii cu APIA.

Mai mult, și ministrul agriculturii, Petre Daea, a atras atenție în cadrul unei video-conferințe care a avut loc ieri cu toți șefii APIA din teritoriu, că fermierii trebuie să primească informații utile care să le ușureze munca. Un exemplu în acest sens este eliberarea adeverințelor pentru beneficiarii schemelor de plată, începând cu data de 24 iunie 2019, pentru cei care intenționează să acceseze credite în vederea finanțării activităților curente, de la instituțiile bancare și non-bancare care au încheiat convenții cu APIA.

Citiți toate detaliile despre adeverința-punte de la APIA aici: Primii bani din subvențiile APIA pe acest an


Pe Instagram-ul Agrointeligența găsiți imaginile momentului din agricultură!

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Agrointeligența pentru telefoane Android și iPhone!


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!