Ştiri agricoleSubvenţii APIA 2019

FERMIERII CARE NU POT PRIMI PE LOC ADEVERINȚA DE LA APIA!

Ce criterii trebuie să îndeplinească fermierii pentru a primit adeverințele-punte de la APIA. Directorul agenției de plăți din județul Mureș, Ovidiu Săvâșcă, a anunțat că documentul obligatoriu pentru creditul ”avans” din subvenții se eliberează doar în urma unor verificări ale producătorilor agricoli.

Ovidiu Savasca APIA Mures
Foto: radiomures.ro/Emanuela Barabas

”Înainte să apară procedura de eliberare, fermierii s-au interesat și, deja de ieri, am înregistrat primele solicitări de eliberare. Este un termen de 5 zile, în care se fac anumite verificări, fermierul să nu aibă debite, să nu fie eșantionat la controlul pe teren și, dacă sunt eșantionați, se fac anumite verificări pe anii anteriori, să avem siguranța că nu putem intra în situația în care fermierul, ca urmare a controalelor, ar putea încasa mai puțin, ar putea fi penalizat mai mult decât cuantumul alocat prin adeverință”, a explicat șeful APIA Mureș pentru www.radiomures.ro.

Reamintim că fermierii pot solicita și obține adeverințele cu ajutorul cărora pot accesa credite pe baza subvențiilor agricole din acest an. Se eliberează adeverințe pentru beneficiarii schemelor de plată (schema de plată unică pe suprafaţă, plata redistributivă, plată pentru practici agricole benefice pentru climă şi mediu şi măsurile de mediu şi climă – M10, M11, M13), implementate de Agenţie în cadrul Campaniei 2019, respectiv pentru cei care intenţionează sa acceseze credite în vederea finanţării activităţilor curente, de la insituţiile bancare și non-bancare care au încheiat convenţii cu APIA.

Cu aceste adeverințe, fermierii pot merge la bancă pentru primirea sumelor în avans, iar lista băncilor partenere a fost publicată pe site-ul APIA.


Pe Instagram-ul Agrointeligența găsiți imaginile momentului din agricultură!

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Agrointeligența pentru telefoane Android și iPhone!


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!