Ştiri agricoleSubvenţii APIA 2019

APIA ANUNȚĂ: LISTELE CU FERMIERII CARE INTRĂ LA CONTROL pentru SUBVENȚII!

Listele cu fermierii care au itnrat în eșantionul de control pentru subvențiile APIA în 2019, finalizate! Agenția de Plăți şi Intervenție pentru Agricultură (APIA) informează printr-un comunicat de presă remis Agrointeligența – AGROINTEL.RO că începând cu 1 iulie 2019 va efectua controlul la fața locului pentru cererile unice de plată eșantionate în acest scop, aferente Campaniei 2019.

Astfel, eșantionul de control extras din baza de date APIA conține un număr total de 66.323 fermieri pentru care se vor verifica respectarea normelor de ecocondiţionalitate, a cerințelor minime și specifice aferente schemelor de sprijin în sectorul vegetal şi în sectorul zootehnic, astfel:
– pentru controlul pe teren prin metoda clasică –19.409 fermieri;
– pentru controlul pe teren prin metoda teledetecţie – 46.914 fermieri.

Suprafaţa totală controlată este de 1.936.094,70 ha, respectiv:
– pentru controlul pe teren prin metoda clasică – 1.395.801,18 ha;
– pentru controlul pe teren prin metoda teledetecţie – 566.241,58 ha.

APIA face precizarea că eșantionul de control aferent Campaniei 2019 este mai mic cu un număr de 6.880 de fermieri față de Campania 2018.

APIA reamintește fermierilor că în conformitate cu art. 1 din Ordinului Ministrului Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR) nr. 69/2019, Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură are obligația ca în perioada 1 iulie – 1 octombrie 2019 să efectueze controlul la fața locului pentru cererile unice de plată eșantionate în acest scop.

De subliniat că listele cu fermierii aflați în eșantionul de control sunt trimise de la APIA Central către centrele județene și locale ale agenției de plăți. Chiar și înainte de a fi notificați, fermierii pot solicita funcționarilor să se spună dacă se află pe aceste liste, cu mențiunea că datele agricultorilor sunt confidențiale, astfel că numai beneficiarii de subvenții sau reprezentanții lor legal au dreptul să cunoască statusul unei cereri unice depuse pentru subvențiile agricole.


Pe Instagram-ul Agrointeligența găsiți imaginile momentului din agricultură!

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Agrointeligența pentru telefoane Android și iPhone!


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!