Ştiri agricoleViaţa la ţară

Coșmar de gheață în satele din Botoșani. Grindina a distrus casele și culturile agricole!

VEZI GALERIA | 11 POZE

Grindina a făcut prădăd în județul Botoșani acolo unde avertizarea meteorologilor nu a reușit să prevadă teroarea pe care oamenii au trăit-o sub asediul gheții căzute din văzduh. În numai câteva clipe, munca fermierilor a făcută una cu pământul, în timp ce în sate, acoperișurile au fost luate de vijelie, iar copacii doborâți în grădină și pe mijlocul drumurilor.

Una dintre cele mai afectate localități este, din nou, Mihălășeni, aceeași comună unde și în urmă cu două săptămâni, oamenii au fost loviți de piatră. De data aceasta, pentru fermieri precum Dumitrel Ciubotariu, care lucrează 15 hectare și crește 300 de oi, fenonemenele meteo au adus și sfârștiul culturii sale de porumb.

Foto: Dumitrel Ciubotariu
Foto: Dumitrel Ciubotariu
Foto: Simona Mirela Cibotariu

Foto: Simona Mirela Cibotariu

Potrivit reprezentanţilor ISU Botoşani, 15 apeluri au fost înregistrate la numărul de urgenţă 112 în urma furtunii care a afectat, marţi, mai multe localităţi din judeţ.

Judeţul Botoşani a fost astăzi sub avertizare Cod portocaliu de vijelii, emis de Administraţia Naţională de Meteorologie. Specialiştii prognozau vânturi puternice, cu rafale de peste 70-90 km/h, vijelie, grindină de dimensiuni mici si medii, averse ce vor cumula 25-35 l/mp şi frecvente descărcări electrice.

Pe Instagram-ul Agrointeligența găsiți imaginile momentului din agricultură!

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Agrointeligența pentru telefoane Android și iPhone!


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!