Ştiri agricoleViaţa la ţară

FOTO CU BAMBI CEL ALB. Căprioară complet albă, surprinsă de un fermier din Cluj

Foto: Facebook.com/Alexandre Alexandru Lacaille
VEZI GALERIA | 4 POZE

Alexandre Lacaille, un fermier francez stabilit în România, a avut parte de o supriză în câmpurile pe care le lucrează în apropierea localității clujene Cămărașu, în satul Sâmboleni. Agricultorul a avut ocazia să surprindă în fotografii o căprioară complet albă. Imaginile cu ”Bambi cel Alb” fac furori pe Facebook.

”Natura a dat o căprioară albă ca zăpada…„, este mesajul cu care Alexandre Lacaille a descris imaginile cu căprioara albă în lanul de unde a fost recoltat grâul. Căprioasa albinoasă este surprinsă alături de ”o surată” în culorile normale speciei.

La vederea imaginilor, cei mai mulți s-au minunat, dar au existat și persoane care l-au sfătuit pe fermier să încerce să protejeze căprioara întrucât aceasta ar putea deveni ținta vânătorilor în căutare de trofee inedite.

Lipsa pigmenților, cauzată de o mutație genetică

Albinismul are loc din cauza unei dezordini congenitale hipo-pigmentare, caracterizată de absența parțială sau totală a melaninei, pigmentul natural animal, în ochi, piele și păr. Acest lucru se poate întâmpla la toate vertebratele, atât peștii, amfibienii, reptilele, păsările cât și mamiferele, incluziv oamenii.


Pe Instagram-ul Agrointeligența găsiți imaginile momentului din agricultură!

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Agrointeligența pentru telefoane Android și iPhone!


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!