Ştiri agricoleSubvenţii APIA 2019

Șeful APIA anunță condiția obligatorie pentru plata avansului din subvenție

Șeful APIA, întâlnire cu toți directorii din teritoriu. Directorul general al Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură, Adrian Pintea, a avut recent o discuție cu directorii din mai multe regiuni ale țării pe marginea pregătirii pentru plata avansului aferent Campaniei 2019, care va fi plătit începând cu 16 octombrie.

”Am discutat cu domnul director al APIA Mureş, Ovidiu Săvâşcă, fiind şi şef de regiune, să invite directorii din regiune, respectiv de la Cluj, Bistriţa Năsăud, Maramureş, Satu Mare, Sălaj, dar şi de la Brăila. Am discutat teme uzuale despre funcţionarea centrelor judeţene, mai ales că începând cu data de 1 iulie demarează campanie de control pe teren pentru cererile care au fost depuse în anul 2019, control care se va încheia în data de 30 septembrie, astfel încât începând cu 16 octombrie să înceapă plata în avans pentru anul 2019”, a arătat Pintea, potrivit publicației ZI de zi. Astfel, finalizarea controlului reprezintă o condiție obligatorie pentru ca funcționarii APIA să poată demara la termenul propus plata avansului APIA din acest an.

În Campania 2018 statele membre au platit avansuri de pana la 70% pentru platile directe, adică SAPS, Plata Redistributivă, Înverzirea, Plata pentru tinerii fermieri si de pana la 85% pentru sprijinul acordat in cadrul dezvoltarii rurale, prevazut la articolul 67 alineatul (2) din Regulamentul (UE) nr. 1306/2013.

Nu au făcut obiectul și nu au fost autorizati la plată in avans, fermierii care au accesat alte scheme de plati in afara celor cuprinse in hotararea de guvern (ajutoare nationale tranzitorii, sprijinul cuplat in sector vegetal (SCV -1-8) si in sector animalier (SCZ-TC si SCZ –VL), care au fost autorizati pentru platile regulare cu plafoane alocate, prevazute in bugetul anului 2019.

Perioada legală de autorizare la plata, în avans, este cuprinsă între 16 octombrie – 30 noiembrie 2019, iar în perioada 1 decembrie 2019 – 31 martie 2020, se vor efectua platile finale, pentru toate schemele accesate de către fermieri, în Campania 2019.


Pe Instagram-ul Agrointeligența găsiți imaginile momentului din agricultură!

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Agrointeligența pentru telefoane Android și iPhone!


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!