PUSHŞtiri agricoleSubvenţii APIA 2019

SUBVENȚII APIA 2019. ȘEF APIA ANUNȚĂ PLĂȚI MAJORE pentru FERMELE VEGETALE ȘI DE ANIMALE!

Vești despre avansul APIA

APIA pregătește campania de plată pentru noi sume ce vor fi virate către fermieri. Potrivit șefului APIA Mureș, Ovidiu Săvâșcă, după data de 15 octombrie vor începe plățile în avans, plăți care vin în ajutorul fermierilor!

”(…) În momentul de față, ca și activitate APIA, se desfășoară controalele pe teren, acțiune care va avea loc până la sfârșitul lunii septembrie. După data de 15 octombrie vom începe plățile în avans, plăți care vin în ajutorul fermierilor. Pentru cei care au nevoie de finanțarea capitalului de lucru, de la 1 iulie eliberăm și acele adeverințe pentru beneficiarii schemelor de plată SAPS, plata redistributivă și plata pentru practici agricole benefice pentru climă şi mediu. Pentru cei care au nevoie de o investiție, o rată, o cumpărare de teren, APIA eliberează aceste adeverințe gaj până la încasarea subvenției cu o dobândă preferențială de 2 %, practicată de băncile comerciale. Se pot astfel accesa fonduri până la încasarea avansului efectiv care va avea loc în perioada 15 octombrie – 30 noiembrie 2019”, a punctat Ovidiu Săvâșcă, potrivit www.zi-de-zi.ro.

Și în acest an cel mai probabil APIA va achita plăți în avans de până la 70% în cazul plăților directe, în conformitate cu Regulamentul (UE) nr.1307/2013 al Parlamentului European și al Consiliului, şi de până la 85 % în cazul sprijinului acordat în cadrul dezvoltării rurale menționat la articolul 67 alineatul (2) din Regulamentul (UE) nr.1306/2013.

Schemele care intră la plata avansului sunt: Schema de plată unică pe suprafață (SAPS); Plata redistributivă; Plata pentru practici agricole benefice pentru climă și mediu și Plata pentru tinerii fermieri. Anterior demarării campaniei de plată în avans a subvențiilor APIA trebuie să stabilească și să comunice cuantumurile pe hectar pentru aceste scheme, din care se va vira 70 la sută din valoarea acestora.

Ca și în Campania 2018, APIA intenționează să plăteasca  în avans și fermierii care au solicitat sprijin cuplat în sectorul zootehnic pentru speciile ovine și caprine.

În plus, fermierii primesc bani în avans și pentru plățile compensatorii mai exact pachetele din cadrul celor 3 măsuri complementare care se achită pe lângă schemele directe.

Acestea sunt: Măsura 10 Agromediu și climă PNDR 2014-2020; Măsura 11 Agricultură ecologică  PNDR 2014-2020; Submăsura 11.2 – Sprijin pentru menţinerea practicilor de agricultură ecologică și Măsura 13 Plăți pentru zone care se confruntă cu constrângeri naturale sau cu alte constrângeri specifice PNDR 2014-2020.

Pe Instagram-ul Agrointeligența găsiți imaginile momentului din agricultură!

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Agrointeligența pentru telefoane Android și iPhone!


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!