• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Agricover IFN a lansat Creditul Pre-intabulare pentru achiziţia de terenuri arabile

    agrointeligenta.ro -

    Agricover Credit IFN, companie a Grupului Agricover, a anunțat astăzi, printr-un comunicat de presă, lansarea unui produs nou – inovator – Creditul Pre-intabulare pentru achiziţia de terenuri arabile.

    Consecvent preocupării de a oferi fermierilor soluţii specializate, Agricover Credit IFN a lansat un nou produs financiar – Creditul Pre-intabulare. Spre deosebire de soluţiile de creditare existente pe piaţă, acest produs financiar facilitează achiziţia unui teren arabil chiar dacă acesta nu este încă intabulat, fermierul având la dispoziţie multiple soluţii de garantare.

    “Am promis că vom oferi anul acesta patru produse special construite pentru a veni în sprijinul fermierilor şi iată că ne ţinem de cuvânt. După ce am lansat, în premieră pe piaţa românească, creditul pentru achiziţionarea de utilaje second-hand, care a fost un succes, acum îi ajutăm pe fermieri, prin Creditul Pre-intabulare, să cumpere terenul necesar extinderii afacerii sau securizării suprafeţei agricole a fermei. Produsul ţine cont de una dintre cele mai mari probleme ale agriculturii româneşti, intabularea terenurilor agricole. Astfel, le acordăm clienţilor o perioadă de graţie de şase luni pentru a putea intabula terenul respectiv, la momentul acordării creditului acceptând un angajament scris privind ipotecarea terenului. Continuăm astfel diversificarea portofoliului de soluţii de creditare pentru a susţine dezvoltarea agriculturii româneşti”, a spus Robert Rekkers.

    Agricover Credit IFN, singura instituţie financiară non-bancară specializată exclusiv în finanţarea agriculturii, a înregistrat în primul semestru din 2013 un profit operaţional cu 47% mai mare faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

    Astfel, profitul operaţional al Agricover Credit IFN, companie a Grupului Agricover, a fost în semestrul I din 2013 de 8.600.000 lei, faţă de 5.800.000 lei în aceeaşi perioadă a anului trecut, iar profitul net aferent primului semestru a fost de 7.259.077 lei, cu 20 % mai mare decât în aceeaşi perioadă a anului trecut. De asemenea, valoarea creditelor acordate până la 30 iunie 2013 a fost de 253.239.000 de lei, cu 87% mai mare decât la finalul lunii iunie 2012.

    “Rezultatele din primul semestru confirmă efortul nostru de a ne dezvolta şi de a oferi servicii adaptate nevoilor fermierilor. Avem o echipă dinamică, profesionistă, care cunoaşte îndeaproape problemele fermierilor şi poate, astfel, să le ofere prompt suport financiar personalizat în funcţie de planurile lor de investiţii”, a declarat Robert Rekkers, Directorul General al Agricover Credit IFN.

    De la începutul anului, Agricover Credit IFN a atras deja 300 de clienţi noi.

    Evoluția în cifre

    * Profit operaţional: 8.600.000 de lei, cu 47% mai mare decât la 30 iunie 2012
    * Profit net: 7.259.077 lei, în creştere cu 20% faţă de 30 iunie 2012
    * Fonduri proprii: 87.541.150 lei, faţă de 80.282.000 de lei la 31.12.2012
    * Solvabilitate: 32%
    * Valoarea creditelor acordate: 253.239.000 lei, cu 87% mai mare faţă de 30 iunie 2012
    * Credite neperformante cu restanţe mai mari de 90 de zile: 1% din total credite

    * Informaţiile sunt preluate din situaţiile financiare întocmite conform standardelor locale de raportare

    Foto: cronicaromana.ro


    Te-ar mai putea interesa

    Ordonanță de Urgență: Fermierii care nu-și mai pot amâna creditele la bănci Ministrul Florin Barbu: Creditul Fermierului și Creditul Agricol vor fi disponibile din 15 februarie LANDE: finanțare fără bătăi de cap pentru fermieri!

    Ultimele știri

    România ar putea avea un laborator care să efectueze analizele pentru mierea din afara UE UCPR: Produsele avicole obținut în fermele din România sunt sigure din punct de vedere al sănătăţii Situație fără precedent în SUA: Gripă aviară depistată la vaci de lapte