Ştiri agricoleSubvenţii APIA 2019

CONTROALE APIA pentru SUBVENȚIA LA MOTORINĂ!

Fermieri, atenție! Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) face verificări pentru a vedea dacă agricultorii și crescătorii de animale au respectat cele declarate la solicitarea sprijinului de stat pentru decontarea accizei la motorină.

”Este o perioadă destul de importantă pentru sprijinul acordat atât la motorină (…) La motorină facem verificări în ceea ce privește acordarea acestui sprijin, dacă fermierul și-a respectat angajamentele în ceea ce privește cererea unică de plată. Adică în cererea unică de plată fermierul vine și declară atât suprafața cât și cultura, pe baza căreia primește acest sprijin la motorină. În această perioadă facem aceste verificări: dacă fermierii s-au încadrat, au depășit, nu au pus cultura. Există și niște derogări„, a anunțat în cadrul emisiunii Satul Hunedorean, ing. Mirela Paraschiv – şef serviciu măsuri specifice APIA Hunedoara.

De precizat că sprijinul pentru motorina utilizată în agricultură se achită de la bugetul de stat prin APIA, iar fermierilor li se decontează acciza pe carburant, în baza documentelor care atestă achiziția și în limita unor plafoane în acord cu culturile înființate, cu efectivul de animale sau cu luciul de apă aflat în exploatare.

Pentru anul de cerere, suma alocată pentru plata ajutorului de stat la motorină a crescut de la 580.000.000 lei la 595.606.000 lei. Valoarea accizei la motorină pentru anul 2019 este de 1,8959 lei/litru.


Pe Instagram-ul Agrointeligența găsiți imaginile momentului din agricultură!

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Agrointeligența pentru telefoane Android și iPhone!


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!