• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • agrointel.ro
 • Ştiri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Agribusiness
 • Anunțuri
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • Pixxaro™ Super, inovația cu cel mai larg spectru de buruieni dicotiledonate anuale și perene combătute din cultura de cereale păioase

  agrointeligenta.ro -

  Compania Corteva Agriscience este liderul detașat pe segmentul de erbicide la cereale păioase, cu o cotă de piață de 33%.

  Corteva are un portofoliu complet de erbicide, acoperind atât segmentul de toamnă prin erbicidul Bizon™, cât și segmentul de primăvară prin erbicidele: Pixxaro™ Super, Pallas™, Floramix™, Mustang™, Cerlit™ Super.

  În România, cerealele de toamnă ocupă locul 2 ca suprafață, dupa cultura porumbului. Chiar și în anii foarte dificili din punct de vedere agricol, cum a fost anul agricol 2018/2019 (secetă extremă, cerealele au răsărit în iarnă-primavară), producțiile au fost relativ bune, și acest fapt a condus la creșterea suprafeței cu cereale păioase în sezonul agricol 2019/2020.

  Dacă buruienile graminee afectează doar o parte din suprafața agricolă a țării, buruienile dicotile anuale și perene afectează culturile de cereale păioase de pe întreg teritoriul României.

  Cea mai utilizată practică în România este erbicidarea de primăvară împotriva buruienilor dicotile anuale și perene, erbicidare care rezolvă inclusiv palămida și volbura, buruieni care nu pot fi controlate prin erbicidarea de toamnă.

  Pachetul Pixxaro™ Super conține 1l Pixxaro (12 g/l halauxifen metil, 280 g/l fluroxipir, 12 g/l safener) și 80 g Frontal 75 GD (75% tribenuron metil), fiind destinat pentru o suprafață de 4 hectare în combaterea buruienilor dicotiledonate anuale și perene.

  Substanța activă halauxifen metil, cunoscută sub denumirea de brand Arylex™ active, este prima moleculă care aparține noii clase Arylpicolinates.

  Buruienile dicotiledonate anuale și perene combătute de pachetul Pixxaro™ Super sunt unele dintre cele mai păgubitoare: ambrozia (Ambrosia artemisiifolia), loboda (Chenopodium album), fumărița (Fumaria officinalis), hrișcă urcătoare (Polygonum convolvulus), troscot (Polygonum aviculare), rocoina (Stelaria media), mac (Papaver rhoeas), turiță (Galium aparine), pălămidă (Cirsium arvense), volbură (Convolvulus arvensis).

  Din solutiile existente în piață, pachetul Pixxaro™ Super are eficacitatea cea mai ridicată pe turiță (Galium aparine), indiferent de stadiile de dezvoltare.

  Pachetul Pixxaro™ Super este cea mai sigură soluție pentru combaterea macului din cultura de cereale păioase, inclusiv a celui rezistent la erbicidele sulfonil ureice (Papaver rhoeas).

  Pachetul Pixxaro™ Super este cea mai de încredere soluție în combaterea buruienilor perene: volbură (Convolvulus arvensis) și pălămidă (Cirsium arvense).

  Arylex™ active este substanța activă cu un mod foarte rapid de acțiune, începând de la temperaturi de 2-3 grade Celsius.

  Are o flexibilitate foarte mare în aplicare, de la faza de 3 frunze (BBCH 13) până la faza de burduf a culturilor de cereale (BBCH 45).

  Pe lângă avantajele menționate, pachetul Pixxaro™ Super, aplicat în conformitate cu recomandările din etichetă și materialele de promovare, are o selectivitate foarte bună pentru cereale și nu afectează culturile ce urmează în asolament, chiar în condiții de secetă extremă și în situațiile în care s-au efectuat lucrări minime ale solului.

  În concluzie, Pixxaro™ Super este inovația cu cel mai larg spectru de combatere a buruienilor dicotiledonate anuale și perene din cultura de cereale păioase, cu acțiune foarte rapidă, foarte selectiv pentru cultura de cereale, putându-se aplica până la faza de burduf, fără a crea probleme pentru culturile succesive.

  Pe Instagram-ul Agrointeligența găsiți imaginile momentului din agricultură!

  CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Agrointeligența pentru Android sau iPhone!

  Te-ar mai putea interesa

  Noi reguli pentru subvenția APIA pe suprafață. Facturile devin obligatorii ca să demonstrezi că lucrezi pământul! De vorbă cu fermierii, episodul 2: ”Nu vă faceți griji! Avem capacitate de producție foarte mare!” Fast and Furious pe solele de floarea-soarelui. Garanția succesului de la RWA!

  Ultimele știri

  Ministerul Agriculturii: 29 septembrie, TERMEN-LIMITĂ pentru ajutorul de stat de 100 euro/UVM! Fermierul Nicușor Șerban: Ferma de familie cu 40-50 de vaci de lapte nu are viitor în România! Fermierii care sunt obligați să dea înapoi despăgubirile de secetă, plus dobânzi și penalități!

  Căutare în articole