• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Subvenții APIA pentru crescătorii de cai: Plată de 200 de euro/an la caii din anumite rase

    agrointeligenta.ro -

    Condițiile în care crescătorii de cai pot beneficia de subvenție de la APIA. Fermierii care dețin ecvidee nu primesc sprijin pe cap de animal fel ca cei care au les să crească vaci, oi sau capre. Totuși, dacă au în exploatație diverse rase în pericol de abandon, crescătorii de cai pot cere bani de la APIA.

    Agrointeligența-AGROINTEL.RO vă spune în ce condiții puteți cere bani de la APIA în 2020 dacă sunteți crescători de cai. Pentru a beneficia de sprijin trebuie să bifați în cererea unică de plată Pachetul 8, Creşterea animalelor de fermă din rase locale în pericol de abandon din Măsura 10. Pentru acest sprjin solicitanţii trebuie să îndeplinească următoarele condiţii:
    ● să dețină femele de reproducție de rasă pură locală în pericol de abandon din speciile prevăzute în PNDR, înscrise în registrul genealogic al rasei – secțiunea principală;
    ● să se angajeze să menţină angajamentul de agro-mediu pentru o perioada de minimum 5 ani, de la data semnării acestuia;
    ● să se angajeze să respecte cerinţele de bază relevante și cerinţele specifice pachetelor de agro-mediu pentru care aplică (inclusiv normele de ecocondiţionalitate);
    ● să se angajeze să ţină o evidenţă a activităţilor agricole corelate cu implementarea cerinţelor de agro-mediu (de bază şi specifice la nivelul efectivelor aflate sub angajament);

    Plata compensatorie este plătită anual, ca sumă fixă pe UVM (Unitate Vită Mare – calculat pentru femelele adulte de reproducție de rasă pură), fiind acordată în urma asumării unor angajamente voluntare pe o periodă de 5 ani.

    Cerințe specifice

    1. beneficiarul se angajează să respecte regulamentul de organizare și funcționare a registrului genealogic al rasei conform legislaţiei în vigoare.
    2. beneficiarul se angajează să menţină, pe o perioadă de 5 ani, numărul de animale femele adulte de reproducție prevăzut la încheierea angajamentului, precum și descendenții femele necesari pentru înlocuirea acestor animale până la sfârşitul programului; dacă efectivul angajat se reduce, datorită unor cauze cum ar fi îmbolnăvirea, sacrificarea, moartea sau vânzarea animalelor, beneficiarul are obligaţia de a notifica Agenția de Plăți în termen de 15 zile lucrătoare de la data documentului constatator și de a reface efectivul de femele adulte de reproducție, prin trecere de la tineret sau prin cumpărare; în cazul în care efectivul de animale adulte nu se va reface în maximum 6 luni de la momentul notificării, sprijinul va fi redus proporţional.
    3. beneficiarii ţin o evidenţă a activităţilor agricole corelate cu implementarea cerinţelor de agro-mediu (completează anual caietul de agromediu),
    4. beneficiarii măsurii vor trebui să facă dovada deţinerii competenţelor necesare implementării angajamentelor sau se angajează să obţină cunoștințele și informațiile necesare sau să asigure expertiza necesară în domeniul implementării angajamentelor de agromediu şi climă prin servicii de consiliere sau consultanţă.

    Documente specifice:

    ● adeverinţa eliberată de asociaţia acreditată de ANZ, care certifică înscrierea animalelor solicitate în Registrul Genealogic al Rasei secţiunea principală- se depune odată cu cererea; animalele înscrise în secţiunea secundară nu sunt eligibile la plată.
    ● documentul care atestă deţinerea competenţelor necesare implementării angajamentelor de agro-mediu se poate depune până la data de 10.10.2020, după cum urmează:
    – înainte de efectuarea celei de-a II-a plăţi – pentru fermierii care aplică pentru un număr de animale mai mare decât echivalentul a 100 UVM – similar cu angajamente încheiate pentru suprafeţe > 300 ha;
    – înainte de efectuarea celei de-a III-a plăţi – pentru fermierii care aplică pentru un număr de animale de cel mult echivalentul a 100 UVM – similar cu angajamente încheiate pentru suprafeţe ≤300 ha.

    Pachetul 8 are aplicabilitate la nivel național. Rasele eligibile de cai sunt următoarele: Furioso North Star, Huțul, Gidran, Semigreul românesc, Shagya Arabă, Nonius și Lipițan.

    Bani primesc și alți crescători de animale

    Pachetul 8 poate fi cerut și de crescători de bovine (taurine și bubaline), ovine, caprine sau porcine din rase pure în pericol de abandon. Rasele locale în pericol de abandon din România, ținând seama de pericolul (gradul de risc) în care se află acestea, conform prevederilor art. 7(3) al Regulamentului (UE) nr. 807/2014, sunt:

    ● Ovine:
    – Țigaie cu cap negru de Teleorman
    – Rațca (Valahă cu coarne în tirbușon)
    – Karakul de Botoșani
    – Merinos de Suseni
    – Merinos Transilvănean
    – Merinos de Cluj
    – Merinos de Palas
    – Ţigaie – varietatea ruginie

    ● Caprine:
    – Carpatina
    – Alba de Banat

    ● Taurine:
    – Sura de Stepă

    Bubaline:
    – Bivolul românesc

    ● Porcine:
    – Bazna
    – Mangalița

    Valoarea plăţilor compensatorii: Ovine: 87 €/UVM/an, Caprine: 40 €/UVM/an, Bovine (taurine și bubaline): 200 €/UVM/an și Porcine: 176 €/UVM/an.


    Te-ar mai putea interesa

    Andrei și Oana Nicola s-au întors din Anglia pentru a-și face fermă de Angus la Porumbacu de Jos A apărut în supermarketuri carnea de miel adusă din Australia Când se plantează roșiile în grădină – calendar

    Ultimele știri

    Raport EFSA: Carnea de pasăre și ouăle produse în România sunt sigure pentru consum! John Enoiu, Naturevo – La ce să fie atenți fermierii după valul de ploi și temperaturi scăzute Adrian Pintea, MADR, anunț despre plata subvențiilor APIA