• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • După Dan Petrescu, şi oierul Ioan Suciu și-a anunțat candidatura la Primărie!

    Roxana Dobre -

    Ciobanii strâng rândurile și intră în politică. După ce crescătorul de ovine din județul Argeș, Dan Petrescu a anunțat că și-a depus candidatura pentru funcția de primar al minicipiului Curtea de Argeș, un alt cioban cunoscut și-a anunțat intenția de a candida pentru Primăria locală pentru un post de consilier. Cunoscutul oier Ioan Suciu (42 de ani)  din Făgăraș, județul Brașov spune că luptă ca să rămână ”cioban în România, nu să plece pe la uși străine”!

    CITIŢI ŞI: Oierul Dan Petrescu candidează la Primăria Curtea de Argeș: ”Am șanse mari să câștig, mă știu toți!”

    ”Vreau să vă anunț azi în premieră, că și eu candidez la Primăria locală, din cauza nemulțumirilor pe care le am față de unii consilieri, care nu vor decât să trăiască ei, și pe noi cei care muncim, să fim buni doar de taxe și impozite! Hai puteți să mă înjurați, să mă batjocoriți să mă faceți cum vreți, nu-i problemă este dreptul dvs. Așa cum este și al meu, că vreau să vă ajut! Acuzați-mă că țin cu ciobani și cu drepturile lor! Eu tot așa voi merge înainte, pentru că vreau să rămân cioban în România, nu să plec pe la uși străine! Vă respect pe toți ciobanii, indiferent de ce veți zice și cum veți înțelege această decizie a mea!”, a anunțat Dan Suciu pe un grup de oieri.

    Acesta i-a asigurat pe colegii săi crescători de animale că ”va rămâne cioban până la sfârșitul vieții”. ”(…) Dar niciodată nu voi mai sta cu mâinile în sân și alții să îmi hotărască mie și oile mele viitorul! Ar fi perfect ca toți ciobanii să ne implică, peste tot,e ste dreptul nostru în România!”, a mai completat oierul.

    Ioan Suciu îl apără pe Dan Petrescu aspru criticat de unii colegi de breaslă 

    O parte dintre ciobani nu au primit bine vestea că ”unul de-al lor” s-a dat de partea politicului. În mediul online au curs comentariile și mesajele după ce Agrointeligența-AGROINTEL.RO a anunțat că ciobanul argeșean vrea să devină primar. Ioan Suciu își apără colegul-oier și spune că este dreptul oierilor să lupte și să se înscrie într-o cursă electorală ca oricarea cetățean care are o altă meserie.

    ”Un subiect un pic mai delicat astăzi vreau să vă spun…Și este vorba de colegul nostru Dan Petrescu de la Argeș! Sunt păreri pro și contra, vizavi de candidatura lui la Primăria Argeș! Cei care mă cunoașteți, șțiți că nu țin partea nimănui, decât partea adevărului! Dacă suntem ciobani, suntem obligați să stăm numai la oi ? Suntem obligați doar să producem, și alții să profite pe urmă noastră ? Suntem obligați să stăm numai în cizme de gumă toată viață și alții doar în pantofi de lac ? Cei care gândesc rațional, știu că am dreptate!, le-a transmis ciobanul colegilor săi.

    Crescătorul de ovine consideră că ciobanii sunt deja ”antrenați” pentru a avea responsabilități multiple după ce experiența de la stână i-a învățat mai mult de nevoie să se gospodărească.

    ”(…) De ce de exemplu un șofer, profesor, doctor, părinte, muncitor, șomer, asistat social are toate drepturile și un cioban nu? Pe timpuri apuse, dacă erai cioban, poate că erai văzut în alt fel, dar timpurile s-au schimbat… Trebuie să vă reamintesc atribuțiile unui cioban? Câte responsabilități are și cât de bun contabil trebuie să fie? Credeți că o altă meserie are mai multe responsabilități și stres și muncă decât un cioban? Eu nu cred! Chiar sunteți mulțumiți de consilieri locali în totalitate? Aveți așa consilieri buni, care nu merită schimbați ? Dacă da atunci este perfect, dar sunt și localități unde consilieri locali, sunt cei mai mari dușmani ai ciobanilor, și ei ne hotărăsc nouă soarta și destinul! Păi ce treabă  mai are un consilier local în vârstă de 75 de ani cu mine de 45 și copiii mei minori? Ce treabă are alt consilier care nu are acasă nici pisica, să mă ajute pe mine cu ceva??  3 ciobani fac cât 20 de consilieri care sunt numai contra noastră! Dacă aș putea aș candida și la Președinția țării, dacă aș știi că pot ajută ciobănașii mei, nu doar la un post de consilier local! Dar în România nu au loc cei care vor să facă ceva…”, a conchis oierul.


    Te-ar mai putea interesa

    Bursa ploilor – cât a plouat până astăzi în fiecare județ Fertilizarea castraveților cu îngrășăminte bio – 6 rețete simple ANM a emis o alertă meteo de vijelii și averse torențiale în 18 județe până joi dimineață

    Ultimele știri

    S-a deschis târgul de animale de la Câmpeni cu o bază de achiziții bovine! Ucraina a început oficial negocierile de aderare la UE. Agricultura, prima pe lista discuțiilor Markus Kamieth este noul CEO al BASF