• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • APEL CĂTRE PRIMARI: ELIBERAȚI FERMIERILOR ADEVERINȚELE pentru SUBVENȚIILE APIA!

    agrointeligenta.ro -

    Apelul Agrointeligența – AGROINTEL.RO către primari: eliberați fermierilor adeverințele pentru subvențiile APIA! La fel ca și până acum, adeverința de la APIA este obligatorie între documentele pe care fermierii trebuie să le depună împreună cu cererea unică pentru plățile directe. Eliberarea acestui document se face de către Primărie, conform cu datele din Registrul Agricol, iar emiterea adeverinței nu poate fi condiționată de niciun fel! 

    Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) a început de ieri, luni, 2 martie, Campania de depunere a Cererilor Unice de Plată pentru anul 2020. Cererile Unice de Plată se vor depune la Centrele judeţene/locale APIA şi al Centrul Municipiului Bucureşti, până la data de 15 mai 2020, inclusiv. La fel ca și în anii trecuți, un document obligatoriu rămâne adeverința eliberată de Primăria de care aparține fermierul cu terenurile pe care le lucrează.

    Fermierii vor depune o singură Cerere Unică de Plată, chiar dacă utilizează suprafeţe de teren în diferite localităţi sau judeţe! Agrointeligența-AGROINTEL.RO reamintește primarilor că eliberarea adeverinței pentru subvenții este obligatorie fiind un drept al fermierilor și nu o decizie care vă aparțineîn funcție de preferințele și simpatiile proprii. În plus, eliberarea adeverinței nu se condiționează de plata impozitelor și taxelor locale.

    Atenție! Și fermierii trebuie să solicite din timp adeverința de la Primărie, mai ales dacă știu că au mai avut probleme în anii trecuți. Astfel, este important de știut că la solicitările cetățenilor, autoritățile statului pot să răspundă într-un termen legal de cel mult 30 de zile. Aveți în vedere acest aspect astfel încât să puteți obține adeverința până la data de cel târziu 15 mai, când se închide campania de depunere a actelor la APIA!

    Citiți și: Subvenții 2020: S-a publicat ADEVERINȚA-TIP de care aveți nevoie pentru banii de la APIA!

    Agrointeligența-AGROINTEL.RO este alături ca în fiecare an alături de fermieri și va taxa orice abuz sau îngrădire a drepturilor care se cuvin agricultorilor și crescătorilor de animale. De menționat că formularul-tip trebuie pus la dispoziția dvs. de către Primării iar acesta se eliberează în baza unei cereri scrise.

    Conform prevederilor art. 5 alin. (2) din Ordinul M.A.D.R. nr. 619/2015, cu modificările și completările ulterioare, documentele care fac dovada că terenul eligibil declarat este la dispoziţia fermierului, în conformitate cu prevederile art. 8 alin. (1) lit. n) din ordonanţă, sunt:

    a) adeverinţa conform înscrisurilor din registrul agricol, aferente anului curent de cerere,
    b) copie conform cu originalul a contractului de închiriere/concesiune a suprafeței agricole, încheiat între fermier și unitățile administrativ teritoriale,  după caz;
    c) copie conform cu originalul a contractului de concesiune/arendă a suprafeței agricole, încheiat între fermier si Agenţia Domeniilor Statului, denumită în continuare ADS, după caz.

    Reamintim că România, în calitate de stat membru al Uniunii Europene, beneficiază de fonduri europene, prin aplicarea schemelor de plăţi/măsurilor de sprijin/ajutoarelor naționale tranzitorii, ca mecanisme de susţinere a producătorilor agricoli, respectiv:
    – schema de plată unică pe suprafaţă (SAPS), plata redistributivă, plata pentru practici agricole benefice pentru climă şi mediu, plata pentru tinerii fermieri, plata pentru micii fermieri, schema de sprijin cuplat în sectorul vegetal și zootehnic,
    – măsurile compensatorii de dezvoltare rurală: Măsura 10 – Agro-mediu şi climă, Măsura 11 – Agricultura ecologică, Măsura 13 – Plăţi pentru zone care se confruntă cu constrângeri naturale sau alte constrângeri specifice (PNDR 2014-2020),
    – ajutoarele naţionale tranzitorii (ANT) care se acordă în sectorul vegetal şi zootehnic.

    În Campania 2020, completarea declaraţiei de suprafaţă se realizează electronic, folosind aplicaţia IPA-Online la adresa: http://lpis.apia.org.ro/. Finalizarea şi închiderea cererii unice de plată în IPA-Online se face în prezenţa funcţionarului APIA responsabil cu primirea cererii unice de plată, după verificarea acesteia şi a mesajelor din controlul parcelelor digitizate şi corectarea eventualelor probleme semnalate de către sistemul informatic.


    Te-ar mai putea interesa

    Furtuna Renata ajunge în România – sunt așteptate ploi, vijelii și temperaturi scăzute Abatorul familiei Gagea exportă carne de oaie în 13 țări: ”Vrem să producem Nuggets de miel” Lege nouă: Obligație pentru toți conducătorii de tractoare

    Ultimele știri

    Fonduri europene pentru achiziția de utilaje – AFIR a publicat a doua versiune a Ghidului Polonia: Fermierii – subvenție de 250 euro/ha pentru grâul vândut până pe 10 martie Fermele și cooperativele pot accesa un nou ajutor pentru gunoiul de grajd