• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Tratamente cu îngrășăminte foliare și biostimulatori pentru reducerea efectelor negative ale temperaturilor scăzute asupra culturilor de toamnă

    agrointeligenta.ro -

    Condițiile climatice favorabile din ultimele săptămâni au determinat creșterea și dezvoltarea culturilor de toamnă, astfel încât la sfârșitul săptămânii trecute acestea aveau un ritm fiziologic avansat. Însă, temperaturile scăzute din ultimele zile au determinat perturbări metabolice majore, care impun efectuarea unor tratamente cu îngrășăminte foliare și biostimulatori, pentru accelerarea proceselor de regenerare ale culturilor agricole. Pentru a asigura ieșirea rapidă a plantelor din stresul cauzat de perioada rece, Intermag și Agricover recomandă aplicarea unor tratamente specializate pentru intensificarea proceselor fiziologice, regenerarea corespunzătoare a țesuturilor afectate și un parcurs normal al fenofazelor plantei.

    Recomandări specilizate pentru aplicarea tratamentelor

    Produse pe bază de aminoacizi au o influență imediată asupra regenerării plantelor. AMINOPRIM este un biostimulator organic cu un conținut ridicat de aminoacizi utilizabili în procesul de formare a proteinelor, ca structuri esențiale în arhitectura celulară. Conține 50% aminoacizi dintre care 15% aminoacizi liberi, cu participare directă în procesul de formare a proteinelor cu rol structural și funcțional (enzime) și are un rol esențial în intensificarea proceselor fiziologice ale plantei (fotosinteză, absorbția și transportul mineralelor în plantă, echilibrarea regimului hidric al plantei). AMINOPRIM crește vigoarea plantelor prin aport energetic, plantele economisind energia necesară sintezei aminoacizilor și este recomandat a se utiliza împreună cu alte produse agrochimice. Aplicat împreună cu îngrășămintele foliare, îmbunătățește disponibilitatea elementelor nutritive, iar aplicat împreună cu produsele de protecția plantelor (cu excepția erbicidelor), reduce stresul cauzat de metabolizarea acestora. Doza de aplicare este de 1 litru/ha la culturile de rapiță și grâu.

    Stimulatorii de creștere au rolul de intensificare a fotosintezei, obiectiv major în procesul de redresare a plantelor după o perioadă cu temperaturi negative. TYTANIT este un stimulator de creștere și dezvoltare optim, principiul de acțiune bazânduse pe rolul titanului (Ti) în stimularea ionilor de fier (Fe), iar fierul (Fe) este elementul direct responsabil de producția de clorofilă din frunze.

    Pe baza experiențelor în câmp, realizate de către Dr. Peter Kovacik de la Universitatea de Agricultură Nitra din Slovacia, la grâul de toamnă, aplicarea produsului TYTANIT în doză de 0,2 litri/ha, în perioda alungirii paiului, a generat o creștere a concentrației de clorofilă cu 20-35% față de martor. Creșterea concentrației de clorofilă a determinat creșterea ratei de absorbție a mineralelor din sol: N 18%, P 23%, K 97%, Ca 40 %, Mg 34 %, S 8% în fenofazele de alungire a paiului – sfârșitul înfloritului. TYTANIT poate fi utilizat împreună cu îngrășămintele foliare din familia Plonvit Active, efectul fiind unul rapid și eficient.

    Îngrășămintele foliare contribuie la aprovizionarea plantelor cu elemente nutritive, fiind preluate prin difuzie directă de către aparatul foliar și distribuite în mod proporțional în toate țesuturile plantei. PLONVIT ACTIV CEREALE este un îngrășământ foliar cu o compoziție minerală structurată corespunzător cerințelor biologice ale cerealelor, având și o componentă organică de stimulare a absorbției, transportului și metabolizării în planta numită INT.

    Produsul conține o gamă echilibrată de macro și microelemente, corespunzătoare capacității de asimilare a culturii per aplicare (este păgubos și chiar fitotoxic să aplicăm nutrienți în exces), dar și pragului până la care nutrienții se stimulează reciproc. Mineralele sunt chelatate, fiind astfel inhibată recombinarea cationillor cu sărurile din apă (carbonați, sulfați, fosfați, cloruri) sau produsele de protecția plantelor prezente în soluția de aplicare. Conținutul de Azot și Magneziu stimulează absorția și utilizarea microelementelor. Doza de aplicare este de 1,5 -2 litri/ha.

    Adjuvanți sunt esențiali în tratarea apei dure, pentru a preveni efecte nefavorabile generate de utilizarea apei dure în preparea soluțiilor de lucru, adjuvantul PROAQUA TRIO poate avea un rol important. PROAQUA TRIO reduce duritatea și pH-ul soluției prin prezența unor agenți de chelatare și mărește aderența soluției de lucru la suprafața foliară prin prezența agenților tensioactivi. Produsul crește posibilitatea de amestec a îngrășămintelor foliare și a produselor de protecția plantelor, mărind eficacitatea acestora. Doza de aplicare recomandată este de 100 ml/100 litri apă pentru apa cu duritate medie și de 200 ml/100 litri apă pentru apa cu duritate mare.

    Pentru mai multe informaţii despre produsele și serviciile Agricover contactaţi reprezentantul Agricover din regiunea dumneavoastră sau accesati https://agricover.ro/inputuri-agricole/.


    Te-ar mai putea interesa

    Mușcate: plantare, îngrijire, înmulțire ANM a emis o alertă meteo de vijelii și averse torențiale în 18 județe până joi dimineață Comunele din România unde fermierii primesc subvenții APIA în plus la hectar

    Ultimele știri

    Ministrul Agriculturii din Ucraina a demisionat din cauza acuzațiilor de corupție Comerțul agroalimentar al UE – creștere pozitivă. Excedent comercial de 5 miliarde de euro Polițiștii au prins trei hoți de vaci. Animalele furate au fost returnate fermierului