• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Doi fermieri din Germania au trimis 20 de tone de cartofi, făină și zahăr: „Oamenii suferă de foame în România!”

    agrointeligenta.ro -

    În România oamenii suferă de foame din cauza pandemiei de coronavirus, este semnalul pe care l-au primit germanii și care a determinat doi producători agricoli să trimită din Germania 20 de tone de cartofi, o  tonă de făină și două tone de zahăr în țara noastră. Oamenii au fost impresionați de strigătul de ajutor al unui pastor din zona Făgăraș, dar au fost atenți și la semnalele venite din presa de specialitate care a arătat ”disperarea” românilor de a pleca la munca sezonieră din cauza lipsei banilor.

    Presa din Germania relatează despre ajutorul dat de fermieri către România

    „Un apel urgent de ajutor venit din partea României a ajuns în Germania. Din Făgăraș, Johannes Klein, pastorul parohiei protestante, le-a scris celor doi fermieri Ottmar Rudert (Ostheim) și Günter Rüddenklau (Westuffeln) și a atras atenția asupra situației populației locale, relatând că mulți oameni din cartierele mai sărace și din casele de bătrâni se descurcă greu cu mâncarea”, notează www.ziarulromanesc.de care citează publicația germană www.hna.de.

    „În această primăvară, situația s-a înrăutățit dramatic din cauza pandemiei coronavirusului. Oamenii care trăiau de obicei din salariile pe care rudele lor le-au câștigat în primul rând în Germania ca ajutoare de recoltare, pe șantier sau în abatoare mari nu mai aveau niciun venit”, spun cei doi agricultori care produc ecologic.

    Rudert și Rüddenklau sunt familiarizați cu situația din cartierele sărace din sud-estul Europei. De 13 ani organizează convoiuri mari de ajutoare spre România, Moldova și Ucraina. Numai anul trecut au livrat acolo 100 de tone de ajutoare. Au fost bani și bunuri pe care le-au donat sute de persoane, companii și organizații din nordul landului Hessa.

    Și în Germania fermierii au rămas cu marfa pe stoc. Ei au ales să o doneze, nu să o arunce

    Fermierii din Germania au întâmpinat la rândul lor dificultăți cu vânzarea legumelor mai ales în contextul închiderii unor restaurante sau firme de catering. Astfel,  fermierul Hartmut Neutze din Schachten are în prezent o mulțime de cartofi în depozit. „Din cauza crizei coronavirusului, nu am reușit să livrăm la clienții noștri mari din comerțul de catering și cantine”, spune Neutze. Și astfel Neutzes a trebuit să oprească operațiunea de decojire care tocmai începuse. Dar înainte ca Neutze să-și „dea” cartofii în lanțurile de supermaketuri mari, la un preț mult mai mic, el i-ar dona mai degrabă „oamenilor care au nevoie”.

    Neutze este conștient de faptul că în România nu există o rețea socială ca în Germania. În timp ce nimeni nu trebuie să moară de foame aici, situația este mult mai gravă acolo. Și de aceea s-au livrat sâmbătă 20 de tone de cartofi de la ferma Neutze la Făgăraș, în România.

    Ottmar Rudert calculează că acest transport va oferi o bază importantă pentru cel puțin o săptămână pentru 10.000 de persoane. Dar nu este doar un transport de cartofi care merge acum în România. Günter Rüddenklau a obținut vineri o tonă de făină de la o moară din Braunschweig, iar prietenul lui Rudert, Josef Jakobi, de la Körbecke, a găsit ușor să obțină o rafinărie pentru a dona două tone de zahăr.

    Camionul a ajuns deja duminică- 16 aprilie și a fost oprit într-o zonă sigură. Descărcarea a avut loc doar luni, deoarece duminică a fost Paștele Ortodox.


    Te-ar mai putea interesa

    Furtuna Renata ajunge în România – sunt așteptate ploi, vijelii și temperaturi scăzute A apărut în supermarketuri carnea de miel adusă din Australia Când se plantează roșiile în grădină – calendar

    Ultimele știri

    Raport EFSA: Carnea de pasăre și ouăle produse în România sunt sigure pentru consum! John Enoiu, Naturevo – La ce să fie atenți fermierii după valul de ploi și temperaturi scăzute Adrian Pintea, MADR, anunț despre plata subvențiilor APIA