• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • agrointel.ro
 • Ştiri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Agribusiness
 • Anunțuri
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • Petre Daea iese la atac: ”Mințiți cu nerușinare, domnule Oros!”

  agrointeligenta.ro -

  Mințiți cu nerușinare, domnule Oros! Este replica pe care fostul ministru Petre Daea i-o dă actualului șef de la MADR după ce acesta a fotografiat un canal de irigații într-o stare jalnică, acuzând că fosta guvernare a cheltuit banii fără a face investiții. Petre Daea spune însă că amenajarea unde s-a fotografiat și filmat Oros nu este în Planul național de reabilitare a sistemului de irigații aprobat prin HG 793/ 2016, deci acolo nu s-au executat lucrări de reabilitare, așa cum fals susține actualul ministru pe Facebook.

  Iată, integral, mesajul publicat de fostul ministru Petre Daea:

  ”Mințiți cu nerușinare, domnule Oros!

  Cu mască și mănuși, ca în cabinetul de pisici, ați plecat pe câmpurile României și v-ați rătăcit.

  Nu știți unde sunteți și ce căutați!

  Vă spun eu:

  Sunteți
  – în amenajarea Mostiștea VI, județul Călărași, pe canalul CA6, care nu este in Planul național de reabilitare a sistemului de irigații aprobat prin HG 793/ 2016, deci nu s-au executat lucrări de reabilitare, așa cum ați afirmat in postarea de pe Facebook, DEZINFORMÂND ASTFEL OPINIA PUBLICĂ, RUȘINOS!

  Ce căutați?
  – de 6 luni, doar verificați si criticați ce au făcut alții!
  În exercitarea înaltei demnități, pe care vremelnic o dețineți, este nevoie, printre altele, de cunoaștere, rigoare, de respect față de munca celorlalți și față de adevăr!

  Să probeze faptele:

  • lipsa de cunoaștere:

  – în cele aproape 6 luni, nu ați putut afla nici până acum, care este necesarul de grâu al României, afirmând public ca acesta este de 2-3 milioane. Hotărâți-vă, că sunt milioane, nu kilograme, deși aceste cifre sunt departe de adevăr și periculoase pentru țară;
  – nu ați putut afla până acum, că, în județul din care sunteți, există un sistem de irigații cu o denumire care nu poate fi uitată nici când: ”amenajarea Mihai Viteazul”; noroc cu participanții la ședința din cadrul Prefecturii Cluj, care v-au adus la cunoștință că există această lucrare hidroameliorativă.

  • lipsa de rigoare:

  – Hotărârea de guvern nr. 202 din 18 martie 2020 privind susținerea producției de usturoi, dată după plantarea și răsărirea usturoiului
  – Hotărârea de guvern 248/2020 privind aprobarea schemei „Ajutor de minimis pentru aplicarea programului de susținere a produsului tomate în spații protejate”, dată la 1 aprilie când răsadurile erau plantate și unele în plină fructificare;
  – ordinul 97 din data de 16.04.2020, pe care l-ați semnat, privind determinarea calamitaților într-o perioadă foarte grea, și care nu se poate aplica din cauza greșelilor tehnice;
  – joaca de-a exportul cerealelor obținute în 2017 – 2019, v-a descalificat.

  • lipsa de respect:

  – față de munca celorlalți și față de adevăr!
  – postarea mincinoasă privind lucrările din sistemul de irigații din județul Călărași și nu este singura;
  – față de fermierii care vă caută la telefon si nu le răspundeți!

  Sunt doar câteva, și mă opresc aici. Tabloul poate fi completat de oricine.

  Pentru cunoaștere, rigoare și respect față de opinia publică postez filmulețul cu amenajarea Gălățui – Călărași, unde au fost executate lucrări de reabilitare în anii trecuți.

  Ar fi onorant pentru dumneavoastră și util pentru țară și fermieri, dacă ați continua aceste lucrări, măcar să reabilitați canalul pe care v-ați rătăcit!

  Opriți-vă din a spune minciuni si a dezinforma, întrucât toate lucrările de reabilitare în sistemul de irigații au fost filmate înainte și după, ca de altfel si celelalte obiective de investiții, care au fost făcute publice și cu ocazia forumului agricultorilor din România, de Ziua Națională a Produselor Agroalimentare Românești, eveniment atât de mult contestat de dumneavoastră!

  Se află în minister o peliculă de 7 ore cu realizările din agricultura României în perioada 2017-2019, cunoscute și consemnate în datele statistice ale institutiilor de specialitate, fiind o onoare pentru România să se afle pe primul loc în UE la culturile de porumb și floarea soarelui, depășind astfel Franța!

  În izolarea în care vă aflați, singur în natură, lângă un canal pe care nu-l știți, nu este nevoie de mască si mănuși!
  Este sfatul unui om care nu a căutat greșeli, ci soluții. Nu știu dacă le-am găsit pe toate, dar cu siguranța pe unele dintre ele da.

  Faptele stau mărturie!

  Arătați și dumneavoastră ce ați făcut concret, în afară de controale, stoparea programelor, blocarea Casei de Comerț Agroalimentar, a Băncii de gene Buzău, blocarea investițiilor din sistemul de irigații și în sistemul de combatere a grindinei si stimularea precipitațiilor, de cutii de sesizări și reclamații în minister, platforme online, schimbarea specialiștilor competenți din funcții, lista este lungă!

  În cele 6 luni nu ați deschis nici un șantier nou de investiții, iar la cele deschise până acum nu aveți nici o contribuție. Poate veți avea, oprindu-le.

  Vremea vorbelor a trecut demult, faptele sunt cele care decid!
  Fermierii au nevoie de sprijin acum, pe care-l așteaptă, și sunteți dator să-l dați!

  La muncă, domnule Oros, că sunt multe de făcut în agricultura României!”.


  Pe Instagram-ul Agrointeligența găsiți imaginile momentului din agricultură!

  CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Agrointeligența pentru Android sau iPhone!

  Te-ar mai putea interesa

  Sfatul specialiștilor NATUREVO pentru fermieri: Fiți isteți, să nu pierdeți ce aveți! Produse eficiente în protecția grâului – acum la ofertă! Garda de Mediu: Este interzisă fertilizarea cu gunoi de grajd după 1 noiembrie!

  Ultimele știri

  Fermierii îi cer ministrului Oros o subvenție pentru înființarea culturilor în primăvară! Subvenția APIA mult-așteptată de fermieri a început să intre în conturi în mai multe județe! ORDIN ANSVSA: Controale obligatorii în ferme în perioada 1 februarie-31 mai!