• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Consultarea Națională FORȚA FERMIERILOR: Propunerea fermierului Iulian Paraschiv pentru despăgubirea pierderilor cauzate de secetă!

    agrointeligenta.ro -

    Fermierul Iulian Paraschiv se implică în proiectul lansat de directorul Grupului Agrointeligența, Vlad Macovei. În cadrul inițiativei de Consultare Națională FORȚA FERMIERILOR, fermierul Iulian Paraschiv, administratorul unei ferme în județul Ilfov, vine cu o propunere concretă pentru ca problema secetei și a pierderilor suferite de fermieri din această cauză să fie rezolvată la nivel intern, prin implicarea statului român.

    Iată propunerea transmisă de fermierul Iulian Paraschiv pentru un proiect național de gestionare a efectelor secetei:

    ”Nu mai este o noutate că seceta a pus stăpânire peste România în ultimii ani, iar cel în curs este cel mai greu.

    Din păcate cred că nu acesta va fi cel mai secetos iar cei ce vor urmă vor fi și mai și din punct de vedere al deficitului de apă din sol.

    Dacă stăm numai să ne aducem aminte, numai în ultimii 5 ani vedem că am trăit ani agricoli la limită, cu ploi venite în ceasul al 12-lea, cu fenomene meteo extreme – vijelii, grindină, secetă. Știm foarte bine care sunt implicațiile: recolte diminuate, hrană mai puțină, rate mai greu de plătit de către fermieri pentru utilaje și, nu în ultimul rând, supărare, amăreală în suflet că nu putem avea rezultate pe măsură muncii depuse.

    Statul se pare că vrea să vină cu o propunere pentru despăgubire, despăgubire ce știm cu toții că va veni greu, mai ales din cauza lipsei fondurilor, că statul este cumva mai mereu nepregătit. Să nu uităm că procedura este greoaie, banii ajung târziu iar fermierii nu își pot face la timp calculele – mai ales că în situația unui sistem ce nu este exact și pus la punct, fermierii nu știu pe ce ajutor se pot baza.

    Propunerea este simplă – trecerea tuturor asigurărilor agricole sub controlul statului. Asigurarea să fie obligatorie pentru toți cei care muncesc terenul declarat la APIA, valoarea de plată să fie unică – 50 ron/ha și plătită direct din subvenția plătită prin APIA. Astfel s-ar strânge un fond separat, implicarea Guvernului nu ar fi decât în primii ani până când am putea să ne capitalizăm singuri.

    Avem nevoie de o astfel de măsură, cred că vom avea cu toții de câștigat.

    Știm că statul cere fel și fel de documente pentru despăgubiri, de parcă amărâtul de țăran nu și-ar fi dat tot interesul să obțină o recoltă cât mai bună. De ce statul nu ține cont de producțiile medii pe ultimii 3 ani, de prețul mediu pentru ultimii 3 ani și să facă plățile. Eu nu cred că există fermier care să nu își dorească recolte bune și care să nu depună efort financiar cât și muncă fizică pentru a le obține.

    Haideți să ne facem viață mai bună și să credem că Agricultura poate salva România!”.

    Ce este Consultarea Națională FORȚA FERMIERILOR

    Lansată de directorul general al Agorinteligența, Vlad Macovei, Consultarea Națională FORȚA FERMIERILOR reprezintă cea mai importantă campanie de consultare a fermierilor din România, din toate domeniile de activitate, din toate regiunile și indiferent de mărimea exploatației agricole.

    Consultarea Națională “Forța Fermierilor” este deschisă tuturor reprezentanților sectorului agroalimentar și își propune să ofere decidenților politici și administrativi din România, autorităților publice, demnitarilor statului un instrument de analiză calitativă și cantitativă, de care să se folosească atunci când vor să construiască politici agricole la nivel național sau european, să inițieze proiecte de legi și alte acte normative, să ia decizii urgente și să definească strategii pentru salvarea agriculturii și industriei alimentare din România.

    Pentru cei dintre dumneavoastră care doresc să se alăture demersului nostru, am creat o adresă de e-mail fermier@agrointel.ro unde ne puteți transmite propunerile sau sesizările, însoțite de datele de contact și o scurtă descriere a activității pe care o desfășurați.


    Te-ar mai putea interesa

    Vremea de schimbă radical. Șefa ANM anunță ploi și temperaturi cu minus Abatorul familiei Gagea exportă carne de oaie în 13 țări: ”Vrem să producem Nuggets de miel” Când se plantează roșiile în grădină – calendar

    Ultimele știri

    Fonduri europene pentru achiziția de utilaje – AFIR a publicat a doua versiune a Ghidului Polonia: Fermierii – subvenție de 250 euro/ha pentru grâul vândut până pe 10 martie Fermele și cooperativele pot accesa un nou ajutor pentru gunoiul de grajd