• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Prognoza meteo: 17-28 iunie! Unde vor mai fi ploi până la finele lunii!

    Roxana Dobre -

    Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis o prognoză valabilă în intervalul 17-28 iunie pentru fiecare regiune în parte. Vremea prognozată de către meteorologi în următoarele două săptămâni se va caracteriza încă prin instabilitate atmosferică accentuată, cu averse importante cantitativ.

    În intervalul 15 – 21 iunie, media maximelor termice va fi de 24 – 26 de grade, apoi va avea loc o uşoară încălzire, iar spre finalul celor două săptămâni de prognoză se vor atinge 28 de grade Celsius. Media temperaturilor minime se va menţine relativ constantă pe parcursul intervalului şi se va situa în jurul valorii de 14 grade.

    Instabilitatea atmosferică se va menţine accentuată până spre 22 – 23 iunie, dată până la care vor fi averse pe arii extinse, local importante cantitativ. Ulterior, între 25 şi 28 iunie, ploile se vor semnala pe arii mai restrânse. Sunt șanse de precipitații practic în fiecare zi din intervalul de prognoză, dar zilele în care ar putea cădea ploi însemnate cantitativ sunt 20, 23 și 24 iunie.

    Temperaturile ar putea reveni la maxime ce depășesc 30 de grade Celsius abia pe finalul intervalului de prognoză, în zilele de 27 și 28 iunie.

    Iată cum arată prognoza pentru fiecare regiune în parte:

    BANAT

    În prima săptămână a intervalului de prognoză, regimul termic diurn va caracteriza o vreme ușor răcoroasă, media regională a temperaturilor maxime urmând a fi de 24…25 de grade în perioada 17 – 21 iunie. Ulterior, temperatura aerului va fi în creștere de la o zi la alta, astfel încât, între 26 și 28 iunie, maximele vor fi de 28…29 de grade, apropiate de normele perioadei. Regimul termic nocturn nu va avea variații semnificative pe parcursul celor două săptămâni de prognoză și se va concretiza prin valori de 15…16 grade.

    Instabilitatea atmosferică se va menține accentuată, astfel încât vor fi ploi, mai ales averse, ce vor avea și caracter torențial, iar cantitățile de apă vor fi local însemnate.

    Prognoza meteo pentru CRIŞANA

    Între 17 și 20 iunie vremea va fi răcoroasă, iar media maximelor termice se va situa în jurul valorii de 24 de grade. Apoi, va avea loc un proces de încălzire, iar în intervalul 23 – 28 iunie valorile diurne de temperatură vor fi, în medie, de 27…28 de grade, normale pentru final de iunie. Temperaturile minime nu vor avea variații importante în decursul intervalului de prognoză, iar media lor regională se va situa în jurul a 15 grade.

    Instabilitatea atmosferică va fi în continuare accentuată pe tot parcursul celor două săptămâni ale prognozei și se va concretiza prin averse ce vor avea și caracter torențial, iar cantitățile de apă vor fi local însemnate, cu precădere în intervalul 17 – 19 iunie. Ulterior, manifestările de instabilitate atmosferică se vor semnala pe arii mai restrânse, cu precădere în timpul după-amiezilor.

    Prognoza meteo pentru TRANSILVANIA

    În primele zile ale intervalului de prognoză (17 – 21 iunie) se vor înregistra temperaturi maxime de 23…24 de grade, în medie. Ulterior, regimul termic diurn va marca o creștere ușoară, iar media regională a maximelor se va situa în jurul a 26 de grade, caracterizând o vreme normală din punct de vedere termic pentru această perioadă. Media temperaturilor minime va fi de 13…14 grade, în cea mai mare parte a intervalului de prognoză.

    Instabilitate atmosferică se va menține accentuată pe tot parcursul celor două săptămâni, însă aversele vor fi pe arii mai extinse și importante cantitativ, îndeosebi în intervalul 17– 21 iunie.

    Prognoza meteo pentru MARAMUREŞ

    Media regională a valorilor diurne de temperatură va caracteriza, în intervalul 17 – 21 iunie, o vreme normală termic pentru această perioadă și se va situa în jurul valorii de 24 de grade. Ulterior, vremea se va încălzi ușor și treptat, astfel încât, în ultimele zile ale intervalului de prognoză, media maximelor va atinge 27 de grade. Media temperaturilor minime nocturne nu va avea variații semnificative și se va situa în jurul a 15 grade.

    Instabilitatea atmosferică se va menține accentuată pe tot parcursul celor două săptămâni de prognoză, însă aversele se vor semnala pe arii mai extinse și vor fi mai importante cantitativ îndeosebi în intervalul 17– 19 iunie.

    Prognoza meteo pentru MOLDOVA

    În intervalul 17 – 21 iunie media maximelor termice va fi de 24…26 de grade, apoi va avea loc o ușoară încălzire, iar spre finalul celor două săptămâni de prognoză se vor atinge 28 de grade. Media temperaturilor minime se va menține relativ constantă pe parcursul
    intervalului și se va situa în jurul valorii de 14 grade.

    Instabilitatea atmosferică se va menține accentuată până spre 22…23 iunie, dată până la care vor fi averse pe arii extinse, local importante cantitativ. Ulterior, între 25 și 28 iunie, ploile se vor semnala pe arii mai restrânse.

    Prognoza meteo pentru DOBROGEA

    Regimul termic diurn va marca o creștere treptată pe întreg parcursul intervalului de prognoză și se va concretiza prin medii regionale ale temperaturilor maxime de 23 de grade la începutul primei săptămâni și de 27 de grade la sfârșitul celei de a doua săptămâni de
    prognoză. Nopțile vor fi calde, iar la nivelul întregii regiuni media temperaturilor minime va fi de 17…18 grade, cu cele mai ridicate valori spre sfârșitul intervalului de prognoză.

    Aversele se vor semnala și în această regiune în intervalul 17-23 iunie, după care probabilitatea pentru manifestări de instabilitate atmosferică va fi în diminuare.

    Prognoza meteo pentru MUNTENIA

    Intervalul va debuta cu vreme ușor răcoroasă, caracterizată printr-o valoare medie regională a temperaturilor maxime de aproximativ 25 de grade. Apoi, vremea se va încălzi ușor și treptat, astfel încât, spre finalul celei de a doua săptămâni a intervalului de prognoză,
    se va atinge o valoare medie de 29 de grade, normală pentru sfârșit de iunie. Media temperaturilor minime va fi de 14…16 grade pe aproape întreg parcursul celor două săptămâni de prognoză.

    Instabilitatea atmosferică va fi în continuare accentuată și, mai ales în intervalul 17 – 23 iunie, vor fi averse ce vor avea și caracter torențial, iar cantitățile de apă vor fi local însemnate.

    Prognoza meteo pentru OLTENIA

    Regimul diurn al temperaturii aerului va marca o creștere ușoară, astfel încât media termică la scara întregii regiuni va fi de 24 de grade în primele zilei ale intervalului de prognoză și va atinge aproximativ 29 de grade în jurul datei de 28 iunie, apropiată de media
    multianuală a perioadei. Media minimelor nu va avea variații semnificative, urmând a fi de 15 grade în prima săptămână a prognozei și de 16 grade în cea de a doua săptămână.

    Instabilitate atmosferică se va menține accentuată pe tot parcursul celor două săptămâni, dar îndeosebi în intervalele 17-18 iunie și 21-24 iunie aversele se vor semnala pe arii mai extinse și vor fi mai importante cantitativ.


    Te-ar mai putea interesa

    Subvenții APIA la ovine/caprine, reguli finale: Berbecii cu origine și adeverința de la asociații – eliminate! Subvenții APIA: Terenurile tăiate de la plata pe suprafață începând cu acest an Vremea se schimbă brusc. Alertă meteo de ploi, vânt puternic și ninsori în 22 de județe

    Ultimele știri

    Îngrășăminte naturale pentru fertilizarea răsadurilor – 7 rețete simple Anunț APIA pentru toți fermierii care vor să încaseze subvenții pe hectar și animale UE va extinde lista pentru care se pot impune restricții la importurile din Ucraina