• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • agrointel.ro
 • Ştiri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Agribusiness
 • Anunțuri
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • Corteva Agriscience intră puternic pe piața produselor biologice cu feromoni pentru protecția culturilor!

  agrointeligenta.ro -

  Combaterea dăunătorilor din culturile agricole cu ajutorul feromonilor! Este noua direcție pe care mizează un mare jucător de pe piața proselor de protecția plantelor, în parteneriat cu liderul din zona produselor biologice! Corteva Agriscience, o companie lider în sectorul agricol, și M2i, lider pe piața produselor biologice de protecția culturilor pe bază de feromoni, au anunţat acorduri globale multianuale pentru cercetarea, dezvoltarea şi comercializarea la nivel global a soluţiilor de combatere a dăunatorilor, pe bază pe feromoni.

  Cele două companii vor colabora îndeaproape pentru a lansa pe piață portofoliul bogat de produse semiochimice deținut de M2i, care include produse pe bază de feromoni, atât pentru culturi speciale, cât și culturi de câmp. Prin combinarea tehnologiilor de la Corteva și M2i, vor dezvolta soluții inovatoare pentru a ajuta fermierii să combată daunătorii din culturi și pentru a prelungi durata de viață a insectelor benefice. Detaliile acordului nu au fost încă dezvăluite.

  “Corteva Agriscience se angajează să ofere fermierilor o gamă largă de produse pentru combaterea dăunătorilor, inclusiv produse de origine naturală”, a declarat Susanne Wasson, Președinte, segmentul de Protecția Plantelor, Corteva Agriscience. “Suntem încântați să colaboram cu M2i, iar produsele lor bio-degradabile unice, stau la baza unor noi mecanisme și formulări dezvoltate pentru fermieri.”

  “În doar șase ani, M2i a ajuns lider pe piața insecticidelor pe bază de feromoni, fiind o piatră de temelie a tranziției către o agricultură mai ecologică și mai durabilă, devenind un reper mondial în acest domeniu. Suntem încântați să cooperăm cu un lider precum Corteva Agriscience, contribuind la extinderea sa în domeniul combaterii biologice a dăunătorilor. Suntem convinși că trecerea la o agricultură durabilă se va face în strânsă cooperare cu fermierii, datorită ajutorului primit din partea grupurilor de experţi Corteva”, a declarat Philippe Guerret, Director General şi Preşedinte al M2i.

  Acestea sunt primele contracte de colaborare pentru noul portofoliul global de produse biologice elaborate recent de către Corteva, dedicate dezvoltării resurselor pentru fermierii care folosesc produse de combatere biologică aplicate la nivel foliar și al solului, bio-stimulatori, bio-ferilizanți pentru sănătatea culturilor. Feromonii asigură o combatere extrem de eficientă a insectelor prin blocarea sau perturbarea comportamentelor de împerechere ale dăunătorilor țintă. Această abordare specifică oferă o soluție viabilă pentru managementul integrat de combatere a dăunătorilor din culturi.

  Despre Corteva Agriscience

  Corteva Agriscience este o companie globală, pur-agricultură, tranzacționată pe bursă, care oferă fermierilor din întreaga lume cel mai complet portofoliu din industrie – inclusiv un mix echilibrat și divers de semințe, soluții pentru protecția culturilor și soluții digitale axate pe maximizarea productivității și creșterea randamentului și profitabilității. Având în portofoliu unele dintre cele mai cunoscute mărci din agricultură și o linie de produse și tehnologii de top în industrie, care pot genera creșteri viitoare, compania se angajează să colaboreze cu părțile interesate din întreg sistemul alimentar, contribuind la promisiunea de a îmbogăți viața celor care produc și a celor care consumă și asigurând progresul generațiilor viitoare. Corteva Agriscience™ a devenit o companie independentă listată la bursă pe data de 1 iunie 2019 anterior fiind divizia agricolă a DowDuPont. Mai multe informații sunt disponibile pe www.corteva.ro.

  Despre M2i Life Sciences:

  Înfiinţat în 2012, M2i este un grup industrial francez, expert în proiectarea, crearea de formule și producerea de molecule complexe. Grație laboratorului nostru de cercetare de la Lacq (64), împreună cu fabrica de producție cu sediul în Salin de Giraud (13) și cu centrul său de producție din Parnac (46), M2i a dezvoltat propria sa expertiză în feromoni pentru protecția diversității biologice în culturi și pentru protejarea animalelor. Societatea proiectează, produce și comercializează produse naturale capabile să înlocuiască pesticidele tradiționale. În această calitate, M2i a primit, printre alte 20 de premii, Premiul Corporate & Mediu 2015 (2015 Corporate & Environment Award) din partea Ministerului Francez pentru Ecologie și Dezvoltare Durabilă, Premiul pentru Chimie Ecologică 2015 (2015 Green Chemistry Award), Trofeul RMC PME 2016 şi Premiul European de Afaceri pentru Mediu 2017 (2017 European Business Award for Environment) al Comisiei Europene, iar apoi Premiul Pierre Potier pentru chimie în favoarea dezvoltării durabile. M2i are 165 de angajaţi, dintre care peste un sfert din aceștia se află în domeniul cercetarii și dezvoltarii și deține 22 de brevete care îi protejează tehnologia și liniile de produse inovatoare. M2i Life Sciences, o ambiție industrială care furnizează excelență și inovație. Pentru informaţii suplimentare: www.m2i-lifesciences.com


  Pe Instagram-ul Agrointeligența găsiți imaginile momentului din agricultură!

  CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Agrointeligența pentru Android sau iPhone!

  Te-ar mai putea interesa

  Timafeed Boost în nutriția vacilor de la USAMV Cluj-Napoca: Creștere cu 3 litri/zi la lapte și spor de 77 kg la tăurașii de îngrășare George Cățean, MADR: ”Regretele mele sincere celor care s-ar putea simți cumva lezați” Instalarea tinerilor fermieri 2021. Sprijin majorat la 70.000 de euro pe fermă în acest an!

  Ultimele știri

  Prețul petrolului – cel mai înalt nivel din ultimele 13 luni. Efectele nu vor întârzia să apară! Cum îi asigura Adrian Oros pe fermieri că vor primi despăgubirile de secetă! – VIDEO Bugetul MADR – adoptat în Comisii: 1,2 miliarde de lei pentru subvenții și ajutoare de minimis!