• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Calendarul APIA pentru plata subvențiilor în luna octombrie!

    Roxana Dobre -

    Calendar subvenții APIA în luna octombrie – graficul acțiunilor și plăților la Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură în această lună! În perioada aceasta, funcționarii APIA continuă verificările în teren pentru subvențiile acordate pe suprafață dar au programată și începerea plăților pentru avansului pentru Campania 2020.

    Agrointeligența – AGROINTEL.RO a analizat situația și datele oficiale, prezentându-vă un calendar pentru perioada următoare cu activitățile ce țin de APIA și de plata subvențiilor agricole.

    Iată care este graficul acțiunilor la APIA în luna octombrie: 

    1-15 octombrie 2020 – Efectuarea controlului la fața locului pentru cererile unice de plată eșantionate.

    Astfel, eșantionul de control extras din baza de date APIA conține un număr total de 56.493 fermieri pentru care se vor verifica respectarea normelor de ecocondiţionalitate, a cerințelor minime și specifice aferente schemelor de plată în sectorul vegetal şi în sectorul zootehnic, după cum urmează:
    – pentru controlul pe teren prin metoda clasică – 12.427 fermieri;
    – pentru controlul pe teren prin metoda teledetecţie – 39.988 fermieri;
    – pentru controlul schemelor de ajutor din sectorul zootehnic – 4.078 fermieri.

    Suprafaţa totală controlată este de 1.576.877 ha, respectiv:
    – pentru controlul pe teren prin metoda clasică – 994.965 ha;
    – pentru controlul pe teren prin metoda teledetecţie – 581.912 ha.

    Eșantionul de control aferent Campaniei 2020 este mai mic cu un număr de 13.771 de fermieri față de Campania 2019.

    15 octombrie 2020Fermierii pot cere adeverințe-punte pentru credite. APIA eliberează până la începerea plăților în avans adeverințe fermierilor care intenţionează să acceseze credite în vederea finanţării activităţilor curente, de la instituţiile bancare și non-bancare care au încheiat convenţii cu APIA. Mai mult, pentru a respecta în continuare regulile de distanțare socială și pentru a proteja sănătatea personalului propriu și a beneficiarilor, fermierii au posibilitatea de a solicita Agenției eliberarea adeverințelor prin mijloace electronice (telecomunicații). De asemenea, cu acordul fermierului, APIA transmite direct, prin mijloace electronice, instituțiilor bancare și non-bancare adeverințele eliberate.

    16 octombrie 2020Începe plata avansului pentru subvențiile agricole și Sprijinul Cuplat Zootehnic pentru ovine/caprine. Potrivit Ministerului Agriculturii, începând cu data de 16 octombrie 2020, Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură poate acorda plăţi în avans în cadrul umătoarelor scheme de plăţi directepe suprafață:

    În plus este menționată și schema de Sprijin Cuplat Zootehnic (SCZ) pentru ovine/caprine, schemă ce a intrat și în anii trecuți la plata avansului. Pentru această subvenție nu este publicat cuantumul pe cap de animal dar se precizează să suma totală alocată este de 71.300.000 euro.

    Ministerul Agriculturii mai arată că plata avansului se va încadra în procentul de maximum 70% iar acesta se poate realiza după finalizarea controalelor administrative. Sumele trebuie aprobate în ședință de Guvern și publicate în Monitorul Oficial.

    23 octombrie 2020 – Termenul limită pentru ajutoarele plătite prin Măsura 21. Fermierii pot cere la APIA ajutoarele alocate pentru criza COVID-19, mai exact 3 scheme noi de sprijin în cadrul Măsurii 21 – Sprijin temporar cu caracter excepțional acordat fermierilor și IMM-urilor  respectiv în sectorul zootehnic – bovine, sectorul zootehnic – ovine și / sau caprine, dar și în sectorul vegetal – legume-fructe și cartofi.

    Sprijinul va fi acordat sub formă de sumă forfetară raportată la dimensiunea fermei și urmează să fie plătit până la 30 iunie 2021, pe baza cererii de sprijin aprobată de autoritatea competentă până la 31 decembrie 2020.

    31 octombrie 2020 Termen de depunere a cererii de plată pentru rambursarea ajutorului de stat pentru cantităţile de motorină aferente trimestrul III 2020.

    31 octombrie 2020 Termen de depunere a cererii de plată pentru ajutorul de stat în sectorul creşterii animalelor aferente serviciilor prestate în trim. III 2020.


    Te-ar mai putea interesa

    Plânsul viței de vie. De ce ”plânge” via primăvara Comuna cu 5.000 de vaci. Mic crescător: Dăm laptele la procesator, suntem departe de oraș Când se seamănă semințele de roșii

    Ultimele știri

    Rezultate solide pentru Agricover în 2023 și peste 10.000 de fermieri în portofoliu O dronă militară a căzut în zona fermei Filipoiu din Insula Mare a Brăilei – primele imagini Au apărut, în piață, primele roșii românești. Prețul lor – dublu față de cel al cărnii