agrointel.ro
ForțaPAC
  • Știri
  • Video Forța PAC
  • Evenimente Forța PAC
  • Special: Forța PAC JUNIOR
  • Despre proiect
  • Daniel Botănoiu despre deciziile privind noua PAC: „Dacă nu contăm acum, orice explicații ulterioare sunt de prisos!”

    Agrointeligența Agrointeligența -

    Prioritatea absolută este reprezentată de Politica Agricolă Comună viitoare, de care depinde creșterea și dezvoltarea sectorului agricol românesc din perioada următoare, consideră Daniel Botănoiu, fost secretar de stat în Ministerul Agriculturii. Acesta face o analiză a ceea ce se întâmplă în această perioadă la nivel european și modul în care România este lipsită de implicare:

    Nu știu dacă este un plan de distrugere a sectorului agricol însă ce constat, în ultima perioadă, este lipsa de reacție a sistemului public și a celui privat față de propunerile existente în Parlamentul European. Ceea ce se întâmplă acolo și dacă, evident vor fi votate, vor face să vorbim la timpul trecut de agricultura pe care o știm acum!

    Concret despre ce este vorba:

    1. Comisia pentru agricultură și dezvoltare rurală(COMAGRI) din cadrul PE este în curs de refacere a poziției privind reforma PAC post 2020. Reamintim că în legislatura anterioară (în aprilie 2019), COMAGRI a adoptat poziția sa, dar aceasta nu a mai ajuns să fie votată în cadrul plenarei pe fondul începerii campaniei pentru alegerile europarlamentare.
    2. COMAGRI își propune ca noua poziție să fie adoptată de PE în plenara din octombrie, după ce Consiliul își va  adopta poziția în Consiliul Agri din 19 octombrie; COMAGRI depune mari eforturi pentru a găsi soluții care să fie acceptate de cea mai mare parte a grupurilor politice din cadrul PE. În acest sens, sunt avute în vedere aspectele cele mai sensibile ale reformei PAC, respectiv:

    Înainte de alte priorități pe care decidenții din Ministerul Agriculturii le au acum cred că, prioritatea absolută este reprezentată de Politica Agricolă Comună viitoare, de care depinde creșterea și dezvoltarea sectorului agricol românesc din perioada următoare.

    Dacă nu contăm acum, orice explicații ulterioare sunt de prisos! Sper că se aude, domnule ministru Oros!

    Pe Instagram-ul Agrointeligența găsiți imaginile momentului din agricultură!

    CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Agrointeligența pentru Android sau iPhone!

    Căutare în articole

    Te-ar mai putea interesa

    Fonduri europene mai mari pentru tinerii crescători de animale prin noua PAC Ioan Gociman, Asociația Aberdeen Angus România: În noua PAC ne dorim să fie susținută atât rasa curată, cât și metisul! Cristina Guseth, Freem House România: ”Sunt trei tipuri mari de fraude cu fonduri europene: conflictul de interese, falsul în declarații și segmentarea achizițiilor publice”

    Ultimele știri

    Forța PAC Junior. Ediția 13 Forța PAC Junior. Ediția 12 Ministrul Adrian Oros: România are 6,2 miliarde de euro alocate pentru perioada de tranziție la noua PAC

    Abonare gratuită la știri