agrointel.ro
ForțaPAC
  • Știri
  • Video Forța PAC
  • Evenimente Forța PAC
  • Special: Forța PAC JUNIOR
  • Despre proiect
  • Miniștrii de agricultură și europarlamentarii decid săptămâna aceata noua reformă PAC

    Agrointeligența Agrointeligența -

    Miniștrii agriculturii din UE, cât și Parlamentul European vor trebui în această săptămână să își stabilească poziția cu privire la reforma PAC. Este vorba despre modul în care UE va cheltui în total 386,7 miliarde euro, bugetul alocat pentru agricultură și zonele rurale în perioada 2021-2027.

    Atât cei 27 de miniștri ai agriculturii UE, cât și Parlamentul European trebuie ca în zilele următoare să își definească pozițiile cu privire la reforma politicii agricole comune (PAC).

    În cadrul Reuniunii Consiliului AGRIFISH, ministrul federal al agriculturii, Julia Klöckner, în calitate de președinte interimar al Consiliului agricol al UE, acerut colegilor reuniți la Luxemburg, să adopte o poziție comună, așa-numita „direcție generală”.

    Cu câteva zile în urmă, delegația germană a înaintat propuneri de compromis care abordează cele trei proiecte de ordonanțe privind reforma PAC care au fost prezentate acum doi ani de către comisarul UE pentru agricultură de atunci, Phil Hogan .

    Viziunea Germaniei privind decizia la care ar trebuie să se ajungă în cadrul Consiliului:

    În timpul discuțiilor anterioare a reieșit că statele membre sunt departe de o poziție unanimă pe toate punctele dezbătute, în special în ceea ce privește cota minimă de 20% pentru reglementările ecologice. în acest context, deși agenda prevede discuții astăzi și mâine, marți – 20 octombrie, este de așteptat ca Președinția germană să continue să negocieze până miercuri, până la stabilirea poziției comune.

    Parlamentul UE dorește să voteze peste 1.700 de amendamente

    În același timp, eurodeputații din Parlamentul de la Bruxelles abordează pachetul de reformă agrară. Reuniunea va începe marți cu o dezbatere. Nu mai puțin de 1.700 de amendamente la propunerile legislative ale Comisiei sunt pe masa dezbaterilor. Ședința a fost prelungită special până vineri pentru maratonul de vot previzibil. Conform stării actuale, ultimele voturi vor fi probabil exprimate abia vineri după-amiază în jurul orei 17:30.

    Unii observatori consideră că este posibil ca deliberările să nu fie încheiate până la următoarea sesiune plenară din noiembrie.

    Deputații ridică ștacheta în domeniul protecției mediului

    Cele mai mari trei grupuri politice, PPE, S&D și Renew, au elaborat în avans o linie de compromis care este mai ecologică și mai favorabilă climatului decât poziția miniștrilor.

    Iată care sun ”pietrele de temelie” pentru compromisul la care trebuie să ajungă europarlamentarii:

    Cele trei grupuri parlamentare nu s-au angajat să adopte o poziție în ceea ce privește plafonarea și regresivitatea plăților, dar tendința este spre reglementarea voluntară. Împreună, conservatorii, social-democrații și liberalii au o majoritate de aproximativ 60% în plen.

    Negocierile vor continua în trialog până în 2021

    După dezbaterile și voturile din acestă săptămână, noua PAC va intra în trilogul decisiv, cel în care Consiliul, Parlamentul și Comisia vor elebora forma finală a reformei PAC. Aceste discuții ar putea fi prelungite până la sfârșitul lunii februarie sau începutul lunii martie 2021. După toate probabilitățile, noua PAC nu va intra în vigoare înainte de 2023.

    Pe Instagram-ul Agrointeligența găsiți imaginile momentului din agricultură!

    CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Agrointeligența pentru Android sau iPhone!

    Căutare în articole

    Te-ar mai putea interesa

    Fonduri europene mai mari pentru tinerii crescători de animale prin noua PAC Ioan Gociman, Asociația Aberdeen Angus România: În noua PAC ne dorim să fie susținută atât rasa curată, cât și metisul! Cristina Guseth, Freem House România: ”Sunt trei tipuri mari de fraude cu fonduri europene: conflictul de interese, falsul în declarații și segmentarea achizițiilor publice”

    Ultimele știri

    Forța PAC Junior. Ediția 13 Forța PAC Junior. Ediția 12 Ministrul Adrian Oros: România are 6,2 miliarde de euro alocate pentru perioada de tranziție la noua PAC

    Abonare gratuită la știri