agrointel.ro
ForțaPAC
  • Știri
  • Video Forța PAC
  • Evenimente Forța PAC
  • Special: Forța PAC JUNIOR
  • Despre proiect
  • Vești bune despre noua PAC! Janusz Wojciechowski: ”Avem un compromis al majorității care ne va duce pe calea cea bună!”

    Agrointeligența Agrointeligența -

    Comisarul European Pentru Agricultură, Janusz Wojciechowski a menționat, în cadrul ședinței plenare din cadrul Parlamentului European, unde au loc dezbateri legate de viitorul Politicii Agricole Comune că era nevoie de un compromis al majorității, mai ales în ceea ce privește schemele ecologice. Totodată, a menționat că fermierii de astăzi trebuie să lase noilor generații fermele în bune condiții.

    ”Vă mulțumesc pentru dezbaterea pe care am purtat-o, pentru propuneri și pentru soluțiile pe care le-ați schițat. Vă mulțumesc că avem un compromis al majorității care merge pe calea ce bună mai ales când vine vorba de schemele ecologice, dar și de tot ce înseamnă banii care sunt clar alocați acestor scheme ecologice, lucruri deosebit de importante în cadrul reformei. Dumneavoastră aveți propuneri cât se poate de bune și de solide. În încheiere, vreau să spun ca și fermier, de fapt am crescut la o fermă, cunosc fermierii, pe agricultori și știu care este rolul nostru. Nu vorbim despre profit în această activitate (nr.de fermier), ceea ce contează este să lași moștenire copiilor și noilor generații această fermă în cele mai bune condiții, să o transmiți cu un sol corespunzător, cu o sănătate a animalelor corespunzătoare. Acesta a fost întotdeauna obiectul muncii la fermă și cred că prin această reformă asta vom putea să facem, să lăsăm fermele și agricultura noastră pe mâini bune și în condiții foarte bune. Sper că vom obține aceste rezultate împreună”, a spus Janusz Wojciechowski.

    Amintim că în aceste zile, 19-23 octombrie, la Bruxelles au loc dezbateri, iar eurodeputații vor vota planurile pentru ca politica agricolă a Uniunii Europene să devină mai durabilă, rezilientă și flexibilă, în vederea asigurării securității alimentare pentru țările europene.

    În acest context, a fost anunțat calendarul de vot, după ce au avut loc deja 85 de intervenții ale reprezentanților statelor membre.

    ”Aș vrea să-mi rog colegii să rămână aici, este vorba de o dezbatere comună care a avut 85 de intervenții. Aceste 85 de intervenții arată cât de importantă este pentru noi tema agriculturii pentru că în regiuni și în diferitele întreprinderi vrem să se înțeleagă că vrem să facem totul ca în această nouă PAC să se țină cont de toate aspectele menționate de mediu și celelalte. Este o temă care îi preocupă pe toți cetățenii.

    Dezbaterile cu grupurile au dus la următoarele decizii, au dus de fapt la rezultate și rezultatul votului de astăzi va fi transmis astăzi, 20 octombrie, la 23:00, în loc de mâine la ora 9:00. Deci voi transmite mai devreme decât era prevăzut rezultatul votului. Dacă e să ne uităm la termenele pe care le aveau amendamentele și amendamentele pe părți a trebuit să ținem cont de toate calendarele care ne-au pus în obligativitatea de a schimba felul în care arătau amendamentele. Toate aceste informații se găsesc pe site-ul Parlamentului European, acolo unde vedeți informații prioritare. Trebuie să vă întreb dacă aveți obiecții în ceea ce privește noua transmitere a rezultatelor și noua ordonare a amendamentelor ca ordine de vot? Dacă nu sunt obiecții, atunci votul pe amendamente va avea loc astăzi, mâine, joi și vineri, iar votul final va avea loc vineri.(…) Ședința este suspendată până la ora 13:00 când voi comunica rezultatul primei runde de vot”, a fost anunțul făcut în finalul primei runde de dezbateri de astăzi, marți – 20 octombrie.

    Pe Instagram-ul Agrointeligența găsiți imaginile momentului din agricultură!

    CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Agrointeligența pentru Android sau iPhone!

    Căutare în articole

    Te-ar mai putea interesa

    Fonduri europene mai mari pentru tinerii crescători de animale prin noua PAC Ioan Gociman, Asociația Aberdeen Angus România: În noua PAC ne dorim să fie susținută atât rasa curată, cât și metisul! Cristina Guseth, Freem House România: ”Sunt trei tipuri mari de fraude cu fonduri europene: conflictul de interese, falsul în declarații și segmentarea achizițiilor publice”

    Ultimele știri

    Forța PAC Junior. Ediția 13 Forța PAC Junior. Ediția 12 Ministrul Adrian Oros: România are 6,2 miliarde de euro alocate pentru perioada de tranziție la noua PAC

    Abonare gratuită la știri