• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Salarii lunare uriașe pentru angajații Centrului Antigrindină din Iași care lucrează doar 4 luni pe an

    Ramona Dascălu -

    Salarii uriașe pentru angajații Centrului Antigrindină din Iași!  Cei șapte angajați ai Centrului Antigrindină, din comuna Dancu, județul Iași, câștigă lunar, pe tot parcursul anului, între 6.000 și 7.000 de lei, asta deși activitatea lor propriu-zisă începe în luna iunie și ține până în luna septembrie, în restul anului ocupându-se cu nimicuri precum pregătirea sezonului viitor, obținerea unor autorizații și școlarizare.

    Centrul Antigrindină din comuna Dancu, județul Iași, este subordonat ministerului Agriculturii și Dezvoltorii Rurale, și deși cei care lucrează aici sunt angajați într-o instituție publică, salariile lor nu sunt publice nicăieri, nici pe site-ul MADR, nici pe site-ul Agenției Naționale de Integritate (ANI), în condițiile în care angajații la stat trebuie să actualizeze anual declarațiile de avere.

    ”Este subordonată MADR, însă toate informațiile referitoare la declarațiile de avere le puteți solicita de la Centrul Antigrindină. Noi avem postate pe site doar declarațiile de avere ale angajaților din cadrul MADR, iar centrele antigrindină trebuie să aibă separat pagini oficiale cu toate aceste informații”, au declarat reprezentanții MADR celor de la bzi.ro.

    Cei de la Centrul Antigrindină au spus că nu pot furniza informații întrucât instituția are personalitate juridică.

    ”Noi nu putem furniza informații, pentru că avem personalitate juridică. Le puteți solicita de la sediul central antigrindină, de la director”, a spus Gabi Moca, șef serviciu în cadrul instituției, care susține că toate informațiile pot fi solicitate de la sediul central antigrindină.

    La solicitarea trimisă pe adresa indicată de Gabi Moca, șef serviciu în cadrul Centrului Antigrindină din Iași, respectiv la Centrul Antigrindină din București, nu a fost furnizat niciun răspuns.

    Directorul Centrului Antigrindină Iași este Dan Axinte, însă acesta nu a putut fi contactat pentru a oferi un răspuns în ceea ce privește salariile angajaților, care ar trebui să fie la vedere.

    Centrul Zonal de Coordonare Moldova 1 sau Centrul Antigrindină din Iași, care are în subordine Unitatea de Combatere a Căderilor de Grindină Moldova 1 Iași, a fost înființat în anul 2008, dar până în primăvara anului 2019 nu a fost lansată nicio rachetă, principalul motiv fiind, potrivit reprezentanților Centrului Antigrindină, nealocarea de fonduri. După o perioadă în care Centrul Antigrindină din Iași a fost nefuncțional și angajații au încasat degeaba salariile uriașe, anul trecut au fost lansate primele rachete antigrindină.

    În momentul de față, suprafața de protecție a unității de combatere Moldova 1 Iași, cuprinde două grupuri, Cotnari și Huși, care au ajuns la circa 177.000 hectare. În Grupul Cotnari sunt operaționale 8 puncte de lansare, iar alte 4 au fost omologate în urmă cu 2 ani în Grupul Huși (Cretești, Bunești-Averești, Codăești și Solești). În Iași vor fi amenajate noi puncte de lansare antigrindină. În total vor fi 18 puncte de lansare în județ, iar la nivel național vor fi create 65 de noi puncte de lansare, care vor deservi aproximativ 2 milioane de hectare de teren agricol.


    Te-ar mai putea interesa

    ANM a emis o alertă meteo de vijelii și averse torențiale în 18 județe până joi dimineață Furtuna Renata ajunge în România – sunt așteptate ploi, vijelii și temperaturi scăzute Ouăle maronii vor fi înlocuite în magazine de ouăle albe. Fenomenul, explicat de fermieri

    Ultimele știri

    MARSAT vine în sprijinul micilor fermieri care vor să își cumpere utilaje cu fonduri europene! Parlamentul European a votat simplificarea PAC cu flexibilitate pentru condițiile de mediu Stațiunea Dancu, ”pepinieră” de vaci campioane. Producția medie de lapte în ferma ”de stat”