• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Ajutor de minimis pentru micii fermieri! Sprijin de maxim 20.000 euro/fermă – plătit în 2021!

    Roxana Dobre -

    Ajutorul de minimis pentru micii fermieri! La finele anului, micii producători agricoli primesc o veste importantă: s-a aprobat finanțarea pentru continuarea programului de sprijin acordat de către Guvernul Ungariei pentru susținerea exploatațiilor agricole din România. În țara noastră, programul de sprijin este gestionat de Fundația Pro Economica.

    Guvernul din Ungaria a anunțat că își continuă programul de dezvoltare economică din Ardeal. Ministrul Comerţului şi Afacerilor Externe al Ungariei, Peter Szijjarto, a declarat miercuri, 2 decembrie la Târgu Mureş, că Ungaria va continua programul de dezvoltare economică din Ardeal, care este sincronizat cu legislaţia României şi cu cea internaţională, şi a alocat deja un buget de 6,5 miliarde de forinţi adică în jur de 18 milioane de euro. Fiind vorba despre o schemă de sprijin prin legislația de ajutor de minimis, aceasta nu poate depăși anul viitor 20.000 de euro pe fermă.

    Agrointeligența-AGROINTEL.RO a scris despre ajutoarele primite de fermierii din Ardeal aici:

    ”În ceea ce priveşte Programul de dezvoltare economică din Ardeal, la conceperea acestuia am fost foarte atenţi ca să corespundă legislaţiei internaţionale, legislaţiei române şi vă pot spune, cu curaj, că Programul de dezvoltare economică din Ardeal este sincronizat cu legislaţia României, legislaţia europeană şi cea internaţională. Programul de dezvoltare economică din Ardeal înfiinţează locuri de muncă în România, în România aduce taxe la buget şi contribuie la dezvoltarea economică a acestei ţări. Şi, evident, consolidează şi comunitatea maghiară de aici. Din partea noastră, evident după consultările cu UDMR, suntem gata să continuăm acest program de dezvoltare economică, având în vedere succesul din anii anteriori”, a susţinut ministrul Peter Szijjarto, potrivit Agerpres.

    El a mai subliniat că atât timp cât formaţiunea sa, Uniunea Civic Maghiară FIDESZ, se află la guvernare în ţara vecină, acest program de dezvoltare economică va continua.

    Produsele fermierilor din Ardeal au ajuns peste granițe

    Potrivit oficialului ungur, au fost realizate 53 de investiţii agricole majore, în valoare totală de 47 de miliarde de forinţi (circa 112 milioane de euro), făcând posibil în judeţele Covasna, Harghita şi Mureş, pentru fermieri să îşi valorifice produsele în zonă şi, ulterior, după prelucrare, să ajungă pe pieţele externe.

    ”La această dezvoltare de peste 40 de miliarde, Guvernul Ungariei a oferit un sprijin de 20 de miliarde de forinţi (circa 47 de milioane de euro). Şi întrucât a avut succes, am decis să continuăm şi am deschis un buget nou de 6,5 miliarde forinţi (în jur de 18 milioane de euro) pentru investiţii în agricultură şi în industria alimentară. Dacă mă uit la cei 5 ani care au trecut, de când am avut acest program de dezvoltare economică în Ardeal, atunci pot să vă spun că 6.045 de proiecte au fost sprijinite financiar şi aceste 6.045 de proiecte au adus o investiţie de 135 de miliarde de forinţi ca investiţie”, a declarat Peter Szijjarto, într-o conferinţă de presă. Potrivit ministrului ungar, aceste investiţii au fost făcute în România, iar din acest motiv pot fi calificate şi ca fiind în interesul României şi al românilor.


    Te-ar mai putea interesa

    Subvenții APIA la ovine/caprine, reguli finale: Berbecii cu origine și adeverința de la asociații – eliminate! Bursa cerealelor. Creșteri de preț la grâu, porumb și rapiță Subvenții APIA: Terenurile tăiate de la plata pe suprafață începând cu acest an

    Ultimele știri

    Horia Constantinescu a renunțat la funcția de președinte al ANPC Plantele beau, nu mănâncă! Baza agriculturii: Solul! Cum îl facem optim pentru culturile noastre acum, în primăvară, cu cheltuieli minime?