• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Florin Platon, fermier Vaslui: ”Adrian Pintea trebuie să fie ministru. Ar fi prima dată când s-ar ține cont și de dorința noastră”

    Roxana Dobre -

    Fermierul vasluian Florin Platon este una dintre vocile de agricultori care s-a luptat în acest an pentru ca fermierii să obținută ajutoarele de secetă el însuși fiind foarte afectat de lipsa apei. În ferma sa din județul Vaslui agricultorul gestionează circa 200 de hectare de teren agricol pe care le lucrează în familie.

    Fermierul din Vaslui este de părere că actualul director general al Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA), Adrian Pintea este cel mai în măsură să ocupe funcția de ministru al agriculturii. ”Este nevoie de un om familiarizat cu regulamentele europene privind subvențiile pentru a face față în noua Politică Agricolă Comună (PAC) dar și pentru stabilirea și finalizarea noului Plan Național Strategic (PNS). Ar fi pentru prima dată dacă acesta va fi numit când se va ține cu adevărat și de părerea fermierilor și de dorința lor. Experiența directorului APIA atât în domeniul plăților dar și al legăturii directe cu fermierii îl face foarte potrivit pentru a ocupa această funcție”, ne-a declarat fermierul vasluian.

    Despre argumentele jurnalistului Vlad Macovei de ce Adrian Pintea este cea mai bună soluție pentru șefia Ministerului Agriculturii, puteți citi AICI.


    Te-ar mai putea interesa

    Plânsul viței de vie. De ce ”plânge” via primăvara Preț carne 2024. Cât costă un kilogram de carne de porc cumpărată de la un mic fermier Șeful de la Agricultură – anunț în Parlament despre plata subvențiilor APIA

    Ultimele știri

    Rezultate solide pentru Agricover în 2023 și peste 10.000 de fermieri în portofoliu O dronă militară a căzut în zona fermei Filipoiu din Insula Mare a Brăilei – primele imagini Au apărut, în piață, primele roșii românești. Prețul lor – dublu față de cel al cărnii