• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Scrisoarea oierilor către președintele Klaus Iohannis și liderul PNL, Ludovic Orban!

    Roxana Dobre -

    Oierii au trimis o scrisoare-deschisă șefului statului, Klaus Iohannis și președintelui Partidului Național Liberal (PNL), Ludovic Orban. Aceștia își expun în textul trimis argumentele pentru care actualul director general al Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA), Adrian Pintea, trebuie să fie susținut și numit pentru funcția de ministru al agriculturii în viitorul Guvern care se conturează în această perioadă.

    Agrointeligența-AGROINTEL.RO inserează integral scrisoarea deschisă trimisă de 12 asociații de crescători de ovine/caprine:

    ”Partidul Național Liberal. Stimate Domnule Președinte Ludovic Orban,

    Asociația Crescătorilor de ovine și caprine Moldoovis Botoșani;
    Asociația Crescătorilor de ovine Dobrogea Constanța;
    Asociația Crescătorilor de specii aflate în conservare;
    Asociația Crescătorilor de ovine și caprine Teleorman;
    Asociația Păstorul Crișana,
    Asociația Județeană a Crescătorilor de ovine și caprine Miorița Moldavis;
    Asociația Județeană a Crescătorilor de ovine Dacia;
    Asociația crescătorilor de ovine și caprine Miorița Chișineu Criș Arad;
    Asociația crescătorilor de ovine și caprine 2003 Călărași:
    Asociația Județeană a Crescătorilor de ovine din Județul Caraș-Severin;
    Asociația Națională a Crescătorilor de capre din România.

    Asociațiile Crescătorilor de Ovine și Caprine din România, organizații profesionale responsabile cu gestionarea, coordonarea și implementarea programelor de ameliorare la rasele existente în tară , avaând în coordonare și un număr de 57 asociații județene cu 31.000 membri, crescători de ovine și caprine din toate zonele tării, doresc să supună în atenția dumneavoastră propunerea de nominalizare ca Ministru al Agriculturii în persoana domnului ADRIAN PINTEA, în prezent dr.gen. APIA București.

    Activitatea noastră este una intensă , prin urmare, colaborarea cu Ministrul Agriculturii este de o importanță majoră, atât în ce privește dezvoltarea sectorului, cât și valorificarea producțiilor pe piața interna, dar mai ales exportul, care aduce beneficii atât fermierului cât și o consistentă contribuție la economia țării (exporturi anuale de multe sute de milioane de Euro).

    Domnul Adrian Pintea a demonstrat în activitatea desfășurată până în prezent la APIA profesionalism, cunoașterea politicilor agricole europene, este echilibrat, știe să asculte problemele noastre și să ia deciziile potrivite, dovedind cu prisosință că este un foarte bun manager, calități atȃt de importante pentru funcția de ministru al agriculturii. Profesionalismul și calitățile manageriale i-au permis să rămȃnă ȋn funcție chiar și pe durata guvernării actualei opoziții, deși este membru al principalului partid de guvernămȃnt din Romȃnia.

    Avȃnd ȋn vedere marile provocări cu care ne vom confrunta la aplicarea reformei PAC – ȋncepȃnd cu stabilirea Planului Național Strategic și proiectarea noului program IT pentru Agenția de plăți, ne întărește convingerea nouă, fermierilor că domnia sa, reprezintă cu adevărat alegerea potrivită pentru funcția de Ministru al Agriculturii, și prin urmare, vă rugăm respectuos, să țineți cont de recomandarea noastră.

    Vă mulțumim anticipat si, suntem convinși că nominalizarea dlui Adrian Pintea va dovedi că este alegerea cea mai bună, sens ȋn care noi, organizațiile profesionale reprezentative din zootehnie, suntem pe deplin alături de domnia sa și programul de guvernare ”.

    Cu deosebită considerație,
    Responsabil desemnat
    Secretar General Federația ROMOVIS
    CSIII. dr. ing. Nechifor Ionică

    Despre argumentele jurnalistului Vlad Macovei de ce Adrian Pintea este cea mai bună soluție pentru șefia Ministerului Agriculturii, puteți citi AICI.


    Te-ar mai putea interesa

    Vremea de Florii, 1 Mai și Paște 2024. Meteorologii au anunțat prognoza meteo de sărbători Când se plantează roșiile în grădină – calendar Lege nouă: Obligație pentru toți conducătorii de tractoare

    Ultimele știri

    Raport EFSA: Carnea de pasăre și ouăle produse în România sunt sigure pentru consum! John Enoiu, Naturevo – La ce să fie atenți fermierii după valul de ploi și temperaturi scăzute Adrian Pintea, MADR, anunț despre plata subvențiilor APIA